Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τελετή στον Πανάγιο Τάφο

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή παράδοσης του έργου συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Την τελετή θα παρακολουθήσουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας.

Θα παραστούν ακόμη ο γενικός πρόξενος Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο αναπληρωτής γενικού προξένου, Βασίλης Κοΐνης.

Ο κ. Τσίπρας φτάσει στην είσοδο της Παλαιάς Πόλης και στη συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αμέσως μετά, θα μεταβεί μαζί με τους δύο Πατριάρχες στον Πανάγιο Τάφο.

Η τελετή θα γίνει μπροστά στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, τον οποίο έχουν την ευθύνη να διαφυλάσσουν οι Τρεις Θρησκευτικές Κοινότητες -το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών και το Αρμένικο Πατριαρχείο.

Στη συνέχεια, παρουσία του Πρωθυπουργού, η επιστημονικώς υπεύθυνη των εργασιών Τώνια Μοροπούλου θα παρουσιάσει το έργο στην αίθουσα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.