Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Θα ταφεί δίπλα στην Μαρίκα

Στην Κρήτη βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για να ταφεί δίπλα στην επί χρόνια σύντροφο της ζωής του Μαρίκα λίγο έξω από τα Χανιά στην περιοχή Αργουλιδές.

H σορός του μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής, στη Χαλέπα Χανίων. Μεικτό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές, ενώ το φέρετρο του μεγάλου έλληνα πολιτικού, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, κρατούσαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αδερφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, τα εγγόνια του εκλιπόντος, όλοι οι κοντινοί συγγενείς, οι στενοί συνεργάτες, φίλοι και γείτονες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον συνόδευσαν μέχρι το εσωτερικό του ναού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν να αποχαιρετήσουν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, που θα συνεχιστεί έως τις 13:00 όποτε και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση πριν την ταφή στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

«Εργάστηκε για μια δημοκρατική, περήφανη Ελλάδα. Ήταν ηγέτης στον οποίο υποκλίθηκαν πολιτικοί συνοδοιπόροι, αλλά και αντίπαλοι. Δεν έγραψε απλώς τη δίκη του ιστορία. ‘Αφησε το αποτύπωμά του στη νεότερη ιστορία του ελληνικού έθνους. Δεν φτωχαίνει μόνο ο τόπος μας, αλλά όλη η πατρίδα. Αιωνία του η μνήμη. Ευχή μας είναι ο τόπος να αναδεικνύει τέτοια αναστήματα» είπε στη σύντομη ομιλία του ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.