Στις 250.000 ευρώ το όριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Αυτή είναι η ρύθμιση που κατατίθεται στη Βουλή και θα συζητηθεί την Πέμπτη στην ολομέλεια

Νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας κατατίθεται αύριο Τετάρτη στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και αναμένεται να εισαχθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια, εκτός κι αν κριθεί ότι πρέπει να δοθεί και άλλος χρόνος συζήτησης λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος.

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προβλέπει προστασία της πρώτης κατοικίας ακόμη και για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Σύμφωνα με την τροπολογία, στη ρύθμιση προστασίας εντάσσονται πρώτες κατοικίες αντικειμενικής αξίας μέχρι 175.000 ευρώ, όταν συνδέονται με επιχειρηματικά δάνεια και πρώτες κατοικίες αξίας μέχρι 250.000 ευρώ για τα κανονικά στεγαστικά δάνεια.

Επίσης, προβλέπεται και μηχανισμός επιδότησης δόσης που θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει.

Πληροφορίες τοποθετούσαν την κατάθεση της πολυσυζητημένης τροπολογίας την Παρασκευή κι ενώ ακολούθησαν οι άκαρπες διαπραγματεύσεις κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group, το ενδιαφέρον που έλαβε διαστάσεις εναγώνιας αναμονής, ωστόσο αποφασίστηκε να κατατεθεί την απόψε και να συζητηθεί την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.