Στις Μηλιές η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για μεταφορά νεφροπαθή στο Νοσοκομείο Βόλου

Δεν επιθυμούν τη μετακίνησή τους σε δομές οι άστεγοι

Στις Μηλιές οδεύει αυτή τη στιγμή αυτοκίνητο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο αντιπρόεδρος της Λέσχης κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, προκειμένου να μεταφέρει έναν νεφροπαθή που ζει εκεί, στο Νοσοκομείο Βόλου για να κάνει την αιμοκάθαρσή του. Η μετακίνησή του ήταν δύσκολη λόγω του χιονιού γι’ αυτό και μετά από ενημέρωση του Νοσοκομείου προς τη Λέσχη, η κινητοποίησή της ήταν άμεση.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε και για το περιστατικό με την άστεγη γυναίκα, που βρίσκονταν καλυμμένη χθες μπροστά από είσοδο πολυκατοικίας και αρνήθηκε τη μεταφορά της σε κάποια δομή, για να προφυλαχθεί από το κρύο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος η γυναίκα αρνήθηκε τόσο τη μεταφορά της σε δομή, έστω για να περάσει το βράδυ της κάπου ζεστά έχοντας και φαγητό, αρνήθηκε και τα φαγητά που της πρόσφεραν οι εθελοντές, αρνήθηκε όμως και την πρόταση ενοίκου της πολυκατοικίας στην παραλία του Βόλου να μπει τουλάχιστον στο εσωτερικό της εισόδου για να μην κρυώνει.

“Εμείς ασχολούμαστε με άτομα άστεγα εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον. Τα άτομα αυτά έχουν ιδιαιτερότητες. Σε άλλες κακοκαιρίες έρχονταν για λίγο στους ξενώνες, τρώγανε και φεύγανε στις 10-11 το  βράδυ για να κοιμηθούν έξω ή σε κάποιο εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου ζούσαν.  Ακόμη και κάποιους που τους ανάγκαζε η αστυνομία να έρθουν, την επόμενη μέρα τα ξημερώματα έφευγαν. Αυτά τα άτομα όταν έχει κακοκαιρία με έντονο κρύο δεν θέλουν να μετακινηθούν στους χώρους που υπάρχουν. Μόνο χθες, ήρθε στη δομή των Αγίων Αναργύρων για λίγες μέρες μέχρι να περάσει η κακοκαιρία ένας άνθρωπος, γνώριμος σε μας, που έχει για κατάλυμα ένα παλιό αυτοκίνητο στα συνεργεία στη Νεάπολη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.