Στις Μηλιές την Κυριακή η Γιάννα Αγγελοπούλου

Στις Μηλιές θα βρεθεί την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η πρόεδρος της Επιτροπής 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη, μαζί με κλιμάκιο της Επιτροπής, στο πλαίσιο των επαφών για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, αλλά και την ίδρυση του νέου Μουσείου Μηλεών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση για την ίδρυση του νέου Μουσείου Μηλεών θα υποβάλει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Α. Τρίτσης». Η πρόταση προεγκρίθηκε με σκοπό να χρηματοδοτηθεί το έργο με το ποσό των 330.000 ευρώ.

Ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Μάρτιν Σίμιτσεκ, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχ. Μιτζικό, βεβαιώνει πως η πρόταση που τέθηκε υπόψιν της Επιτροπής για την ίδρυση και δημιουργία του Μουσείου Μηλεών εμπίπτει στην σκοπιμότητα της πρόσκλησης, δεδομένου ότι συνάδει με τον άξονα προτεραιότητας “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός”.

Το Μουσείο θα στεγαστεί στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο Μηλεών, ένα εμβληματικό κτίριο στην κεντρική πλατεία του χωριού, που ενώνεται με παραδοσιακό καλντερίμι με τον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών έχει χαρακτηριστεί, ως η «Αγία Λαύρα» του Πηλίου. Και αυτό γιατί στις 7 Μαΐου 1821 ο Μηλιώτης Διδάσκαλος του Γένους, Άνθιμος Γαζής, κήρυξε μετά τη Θεία Λειτουργία τη Θεσσαλική Επανάσταση.

Το Μουσείο Μηλεών θα εκτείνεται και στους τρείς ορόφους του κτιρίου. Στο ισόγειο θα αναπτυχθεί η συλλογή εκκλησιαστικών αντικειμένων της Ενορίας του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Παράλληλα, μέσω ψηφιακής απεικόνισης θα παρουσιάζεται η ιστορία του ναού και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Στο νέο Μουσείο θα μπορεί με ηλεκτρονικά μέσα να αποτελέσει χώρο φιλοξενίας μικρών συζητήσεων – διαλέξεων εκ του σύνεγγυς (10/15 άτομα) αλλά και απομακρυσμένα (μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας π.χ. zoom, webex κ.ά.) για εκπαιδευτικές δράσεις.
Περισσότερα σε νεότερο ρεπορτάζ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.