Στο 1,15 € η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξημένο κατά 30%

Ξεκίνησε χθες η διάθεση του καυσίμου, ενόψει χειμώνα

Στα ύψη βρίσκονται οι τιμές των καυσίμων, λόγω των διεθνών εξελίξεων, ενώ χθες ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, που θα είναι αυξημένο κατά 30% σε σχέση με πέρυσι κάτι που πρακτικά σημαίνει, ότι αν δεν μειωθούν οι φόροι, πολύς κόσμος θα μείνει στο κρύο, ενώ θα επιβαρυνθεί και η ατμόσφαιρα, καθώς πολλοί θα επιλέξουν να κάψουν ακατάλληλα υλικά, για να εξασφαλίσουν λίγο ζέστη. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ενόψει του χειμώνα ξεκίνησε χθες και στη Μαγνησία, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η τιμή του θα κυμανθεί στα 1,15 €/λίτρο κατά μέσο όρο.
Όπως δήλωσε στο «Ράδιο Ένα» η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου, είναι μια υψηλή τιμή, που οφείλεται στην άνοδο της τιμής του βαρελιού διεθνώς, καθώς ενώ τον Απρίλιο η χρονιά έκλεισε στα 60$, σήμερα η τιμή έχει ανέβει στα 85$.
Η πρόεδρος των πρατηριούχων, δεν έκρυψε την ανησυχία των επαγγελματιών για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί, αλλά και για όλο τον κόσμο που δεν θα μπορέσει να προμηθευτεί πετρέλαιο, λόγω της αύξησης της τιμής κατά 30%.
Όπως είπε, πέρυσι η τιμή ανά λίτρο ξεκίνησε από τα 0,95 € και έφτασε στα 1,03 €, ενώ φέτος ξεκινούμε με 30% αύξηση και για το λόγο αυτό οι βενζινοπώλες έστειλαν αίτημα στο υπουργείο για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο θέρμανσης, που προμηθεύονται οι ευπαθείς ομάδες και όλος ο κόσμος, αλλά και αυτοί που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης, που απ’ ότι φαίνεται θα είναι στα περυσινά επίπεδα. Το επίδομα θέρμανσης θα εισπράξουν και φέτος όσοι το πήραν πέρυσι, μέχρι 12.000 € εισόδημα και με περιουσία κάτω από 150.000 € και πέρυσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο ότι αυτοί που δεν έχουν χρήματα δεν θα πάρουν καθόλου πετρέλαιο και δεν θα πάρουν για να λάβουν επιστροφή, το ανώτατο των 150 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.