Στο αρχείο η μήνυση της Ζέττας κατά της «Μαγνησίας»

Στο κενό ακόμη μια προσπάθεια εκφοβισμού και χειραγώγησης της δημοσιογραφίας

Αποτυχημένη αποδείχτηκε ακόμη μια προσπάθεια εκφοβισμού και χειραγώγησης της δημοσιογραφίας που έγινε σε βάρος της εφημερίδας «Μαγνησία», καθώς η μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος της οικογένειας Καρεκλίδη η πρώην Βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή απορρίφθηκε με την υπ’ αριθμόν 29/2918 διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Η κα Μακρή είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον του εκδότη, του διευθυντή και της αρχισυντάκτριας της εφημερίδας «Μαγνησία» όλοι μέλη της οικογένεια Καρεκλίδη, με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία η ίδια θεωρούσε ότι είναι συκοφαντικά. Σε δηλώσεις της μάλιστα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό είχε χαρακτηρίσει «εμμονική» την ενασχόληση της εφημερίδας μας μαζί της, ενώ στο εξώδικο που είχε αποστείλει πριν την υποβολή της μήνυσης απαιτούσε από εμάς, να μην ξαναγράψουμε οτιδήποτε αρνητικό για εκείνη, σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης ιδιοκτησίας μας ή στο οποίο εργαζόμαστε!

Αυτό που φέρεται να προκάλεσε την “έκρηξη” της κας Μακρή και να την οδήγησε να ακολουθήσει την νομική οδό, παρά το γεγονός ότι το εξώδικο που μας είχε αποστείλει είχε δημοσιευθεί, ήταν παραπολιτικό σχόλιο που δημοσιεύσαμε, το οποίο έκανε λόγο για «αμφίβολη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές» και το οποίο αποτέλεσε και τον πυρήνα τόσο της μήνυσης όσο και της αγωγής που κατέθεσε σε βάρος μας, επί της οποίας ακόμη δεν έχει εκδοθεί απόφαση.

Σύμφωνα με την Διάταξη του Εισαγγελέα Πλειμμελειοδικών Βόλου:

…η αναφορά των εγκαλούντων στην αμφίβολη συμμετοχή της εγκαλούσας στο επερχόμενο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας καθώς και στις επακολουθήσασες σχετικές ενέργειες αυτής (της εγκαλούσας) αποτελεί δημοσιογραφική καταγραφή πληροφοριών, τις οποίες οι εγκαλούμενοι κοινοποίησαν στο αναγνωστικό τους κοινό στα πλαίσια της επαγγελματικής τους δραστηριοποίησης στον τομέα της ενημέρωσης. Επιπλέον σημειώνεται ότι: Α) οι συγκεκριμένες αναφορές i) αποτελούν θεμιτή αναφορά στο πρόσωπο της εγκαλούσας, η οποία είναι δημόσιο πρόσωπο που έχει κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με τα κοινά καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις ευθύνης και έχει διαρκή παρουσία και συμμετοχή στον δημόσια διάλογο περί διαφόρων θεμάτων τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο και ii)δεν περιέχουν στοιχεία εξύβρισης ή ονειδισμού της εγκαλούσας, ούτε ξεπερνούν το επιβαλλόμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση μέτρο έκφρασης (αρθ. 367 ΠΚ) και Β) οι εγκαλούμενοι δημοσίευσαν στην ίδια εφημερίδα, τόσο στην έντυπη όσο και την ηλεκτρονική έκδοση αυτής, την από 2-2-2017 εξώδικη δήλωση-πρόσκληση και διαμαρτυρία της εγκαλούσας, όπου περιέχονται μεταξύ άλλων και η εκδοχή της εγκαλούσας για όλα τα σχετικά δημοσιεύματα στα οποία αφορά η έγκληση (βλ. το υπ’ αρ. 2434/16-2-2017 φύλλο της εφημερίδας «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» καθώς και το επίμαχο άρθρο-κείμενο με τον τίτλο «Ζέττα Μακρή: Ουδέποτε υπήρξε αμφιβολία για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ» στην από 16-2-2017 ηλεκτρονική έκδοση της ιδίας εφημερίδας). Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη ότι από κανένα στοιχεία της παρούσας δικογραφίας δεν προέκυψε δόλια συμπεριφορά των εγκαλουμένων, Αρχιμήδη, Γεωργίου και Αικατερίνης Καρεκλίδη εις βάρος της τιμής και της υπόληψης της εγκαλούσας, καθίσταται σαφές ότι η κρινόμενη έγκληση πρέπει να απορριφθεί (άρθρο 47 ΚΠΔ)…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.