Στο δρόμο με τα όργανα οι μουσικοί του Βόλου για την επιβίωσή τους

Ζητούν στήριξη για την ανεργία τους και την κακοπληρωμένη δουλειά

Αγώνα για την επιβίωσή τους δίνουν οι μουσικοί της Μαγνησίας και για σήμερα Τετάρτη στις 19.30, όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση του Σωματείου Μουσικών Μαγνησίας “Απόλλων”, θα γίνει μουσική συγκέντρωση, στην παραλία του Βόλου, στο ύψος του Μνημείου Ηρώων. Οι μουσικοί διεκδικούν, όπως και οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό γενικότερα, στήριξη για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε ένα καλοκαίρι και πιθανόν έναν χειμώνα που δεν υπάρχουν δουλειές, ενώ ήδη είναι αντιμέτωποι με την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά.
«Καλούμε όλους τους Βολιώτες να έρθουν στη συγκέντρωση, οι έχοντες γνώση μουσικής να παίξουν μαζί μας, φέροντας τα όργανά τους, να τραγουδήσουμε όλοι μαζί και να μας στηρίξουν στον αγώνα που κάνουμε για την επιβίωσή μας», δήλωσε στο «Ράδιο ΕΝΑ», ο Κώστας Βλαχούτσος έφορος Σωματείου Μουσικών Μαγνησίας “Απόλλων”.
Ο κ. Βλαχούτσος είπε ότι στη συγκέντρωση θα τηρηθούν οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα που επιβάλει για την υγεία μας, η περίοδος αυτή και έδωσε το μήνυμα ότι η τέχνη δεν αλλάζει τον κόσμο, αλλά μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν πώς να αλλάξουν τον κόσμο.
Ο έφορος των μουσικών τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα του πολιτισμού, οι καλλιτέχνες και τεχνικοί που στηρίζουν τη δουλειά τους (μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές κλπ.), είναι εργαζόμενοι και προσπαθούν να επιβιώσουν και να τα βγάλουν πέρα.

Μέτρα στήριξης για τους επόμενους μήνες

Το Σωματείο “Απόλλων”, έχει εγγεγραμμένα δεκάδες μέλη μουσικούς που μέχρι τα μέσα Μαΐου, έμειναν εκτός της έκτακτης οικονομικής στήριξης, ενώ ζητούν μέτρα στήριξης για το καλοκαίρι και τον χειμώνα που έρχεται, καθώς είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης.
Ο κ. Βλαχούτσος, τόνισε ότι η κινητοποίηση γίνεται παράλληλα με δράσεις που κάνουν οι καλλιτέχνες Πανελλαδικά, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις μετά τη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη, για τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Όπως εξήγησε, μουσικοί και καλλιτέχνες ζητούν μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον πολιτισμό, που πλήττονται θανάσιμα από τη νέα παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού. «Ένας άνθρωπος που περίμενε το καλοκαίρι για να δουλέψει, σε διάφορες δουλειές, πανηγύρια, εκδηλώσεις Συλλόγων, γάμους κλπ. δεν θα μπορέσει να πάει και είναι ζήτημα πως θα μπορέσει να ζήσει το επόμενο διάστημα», τόνισε ο έφορος των μουσικών.
Από την εικόνα που έχει το Σωματείο Μουσικών Μαγνησίας, μέχρι τώρα έχουν αναβληθεί πάρα πολλές εκδηλώσεις και δουλειές που είχαν οι μουσικοί, ενώ από τη Δευτέρα ξεκίνησε η λειτουργία των καταστημάτων υπό προϋποθέσεις, αλλά το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς με την κατάσταση αυτή τα πράγματα είναι ήδη δύσκολο, ενώ ακόμη πιο δύσκολα αναμένονται από τον χειμώνα, καθώς η κρίση έφερε ανεργία και ο κόσμος δεν έχει χρήματα για διασκέδαση.

Αλληλεγγύη για τους ανήμπορους

Σύμφωνα με τον κ. Βλαχούτσο, το Σωματείο συγκεντρώνει τρόφιμα για τους μουσικούς που είναι σε δύσκολη οικονομική θέση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Ο έφορος εκτίμησε ότι η κατάσταση των μουσικών που είναι σε ανάγκη επιβίωσης, θα διευρυνθεί στο επόμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.