Στο επίκεντρο γυρισμάτων Ισπανικών τουριστικών εκπομπών η Μαγνησία

Μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ η προϊσταμένη του ΕΟΤ Ισπανίας,

Στο επίκεντρο γυρισμάτων Ισπανικής τουριστικής εκπομπής βρίσκονται ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και τα Μετέωρα, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ Ισπανίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Καλλιόπη Κουρούσια, προϊσταμένη της υπηρεσίας ΕΟΤ Ισπανίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή για τα γυρίσματα στη Μαγνησία και εκτίμησε ότι η περιοχή θα έχει οφέλη, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και στην ισπανόφωνη Λατινική Αμερική που επίσης είναι στη στόχευση του γραφείου ΕΟΤ της Ισπανίας.
Πρόκειται για μια δράση που σχεδίασε η υπηρεσία ΕΟΤ Ισπανίας και υλοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα ήταν παράλειψη όπως είπε, «να μην ευχαριστήσω την αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία είχε ουσιαστική συνδρομή σε όλη αυτή την προσπάθεια για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής», εξήγησε η κα Κουρούσια.

«Από τις πλέον τουριστικές
εκπομπές της Ισπανικής τηλεόρασης»

Πρόκειται για γυρίσματα μια από τις πλέον τουριστικές εκπομπές της Ισπανικής τηλεόρασης, που διαθέτει και ψηφιακή τηλεόραση, την εκπομπή παρουσιάζει ο διάσημος ορειβάτης Χεσούς Καγιέχο, και είναι στον «αέρα» ανελλιπώς τα τελευταία 9 χρόνια ανεξαρτήτως κορωνοϊού και μάλιστα σε ώρα υψηλή τηλεθέασης. Η εκπομπή που αφορά στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, εκτιμάται ότι θα μεταδοθεί τον Φεβρουάριο του 2023.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη της υπηρεσίας του ΕΟΤ, ο παρουσιαστής διαλέγει να επισκεφθεί κάποια μέρη του πλανήτη, που έχουν ένα ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, έχει πάει σε 69 χώρες και ως τέτοια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος επιλέχτηκε η Θεσσαλία.

«Στο Ν. Πήλιο ο Τζόρντι Κρουζ ένας από τους 12 πιο
βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ στον κόσμο»

«Πάντα καλείται μαζί του μια διασημότητα και για την περίπτωση της Ελλάδας και της Θεσσαλίας, καλεσμένος του είναι ένας από τους 12 πιο βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ στον κόσμο ο Τζόρντι Κρουζ, που είναι επιπλέον και παρουσιαστής στο μάστερ σεφ, κάτι που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη δράση θα έχει μεγάλη απήχηση όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε όλη την Ισπανόφωνη Λατινική Αμερική, που επίσης είναι στη στόχευση του γραφείου ΕΟΤ της Ισπανίας», τόνισε η κα Κουρούσια.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη, η Μαγνησία και η Θεσσαλία, με τα μοναδικά τοπία που διαθέτουν, με τις πολλαπλές γαστρονομικές προτάσεις, με την ποικιλία των δραστηριοτήτων που μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο, αφού συνδυάζει βουνό και θάλασσα, σίγουρα μπορεί να αποτελέσει έναν δυναμικό προορισμό, γιατί προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα διαφοροποιημένο και γι’ αυτό το λόγο ένα ελκυστικό προϊόν. «Στόχευσή μας είναι να διαφοροποιηθούμε από τους ανταγωνιστές μας. Δεν δίνουμε μόνο ήλιο και θάλασσα, έναν ή δύο μήνες τον χρόνο, αλλά μπορούμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα από αυτό. Και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η δύναμη και το διαβατήριο του τόπου για τη διεθνή αγορά», σημείωσε η προϊσταμένη του ΕΟΤ Ισπανίας.

«Η Μαγνησία, εδραιώνεται ως κορυφαίος
προορισμός ανάμεσα σε ξένους»

Αναφερόμενη στα παραπάνω πράγματα που έχει να δώσει η Μαγνησία, η προϊσταμένη του ΕΟΤ, επισήμανε ότι αυτό φαίνεται στο, τι ωραία προϊόντα έχουν σχεδιάσει και παρουσιάσει οι άνθρωποι που είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι των τουριστικών επιχειρήσεων. Όπως είπε, αυτό φαίνεται γιατί κάθε φορά η Μαγνησία, εδραιώνεται ως κορυφαίος προορισμός ανάμεσα σε ξένους.
«Ως γραφείο Ισπανίας, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε όλη την Ισπανόφωνη αγορά γεγονός που θα βοηθήσει πάρα πολύ την περιοχή», σημείωσε η Καλλιόπη Κουρούσια.
Η ίδια είπε ότι στην περιοχή του Τρικερίου γυρίζεται η ταινία του σκηνοθέτη Φερνάντο Τρουέμπα, ενώ τα γυρίσματα της τουριστικής εκπομπής θα είναι ένα επιπλέον γεγονός.
Ήδη τα γυρίσματα, θα διαρκέσουν επτά ημέρες και θα γίνουν στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, στα Μετέωρα και στην Καλαμπάκα, αναδεικνύοντας τον θρησκευτικό τουρισμό και την ορειβασία που προσφέρεται στην περιοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.