Στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου ο 16χρονος που είχε δολοφονήσει τον φίλο του

Στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, ενώ το έγκλημα είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα

Tα αναμορφωτικά μέτρα του εγκλεισμού στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του, που βάσει νόμου είναι το 21ο έτος, αλλά και της καθημερινής παρακολούθησής του από παιδοψυχίατρο, επιβλήθηκαν στον 16χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι τον Ιούνιο του 2016 σκότωσε τον 14χρονο φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τότε το έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, εξαιτίας όχι μόνο της αποτρόπαιης πράξης, αλλά και της ηλικίας των πρωταγωνιστών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το απόγευμα του Σαββάτου, 11 Ιουνίου 2016, ο μικρός Τάσος είχε βγει μία βόλτα με τους φίλους του στην πλατεία του χωριού.
Περίπου στις 11:00 το βράδυ, τα παιδιά αποφάσισαν να φύγουν από την πλατεία και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Ο Τάσος πήρε το δρόμο της επιστροφής μαζί με τον συνομήλικο φίλο του και -όπως ο ίδιος είχε καταθέσει- λίγα μέτρα μετά, οι δρόμοι τους χωρίστηκαν.
Οι ώρες περνούσαν και ο Τάσος δεν επέστρεφε στο σπίτι. Ανήσυχοι οι γονείς του άρχισαν να τον αναζητούν, χωρίς αποτέλεσμα και έτσι αποφάσισαν να δηλώσουν την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Το πρωί της επόμενης ημέρας το άψυχο κορμί του άτυχου παιδιού βρέθηκε σε ένα χωράφι.

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε στο φως η τραγική αλήθεια. Ο συνομήλικος φίλος του φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τον Τάσο με ένα κουζινομάχαιρο. Αιτία του φονικού ήταν ο τσακωμός των δύο αγοριών για το ποια από τις δύο οικογένειες έχει το καλύτερο τρακτέρ, όπως υποστήριξε ο δράστης.
Μετά την απολογία του, ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος, της ανάθεσης της εντατικής επιμέλειας στους γονείς του και της απαγόρευσης μετάβασης ή διαμονής στο χωριό όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.
Μέχρι σήμερα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχει απομακρυνθεί από το χωριό Γέφυρα και ζούσε μαζί με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή :iefimerida.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.