Στο οικόπεδο της Ύδρας πλέον το ενδιαφέρον για την ανέγερση του δικαστικού Μεγάρου

Ανήκει σύμφωνα με το Δ. Βόλου στην Αποκεντρωμένη, όπως διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης

Μπορεί στη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος βόλου να ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την επιλογή δημοτικής έκτασης στη Νέα Ιωνία για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλου τα πράγματα όμως οδεύουν σε διαφορετική κατεύθυνση. Στο οικόπεδο της Ύδρας, το οποίο είχε εξεταστεί στη σύσκεψη σαν εναλλακτική πρόταση, εστιάζεται πλέον όπως φαίνεται το ενδιαφέρον για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, αφού ανήκει σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμος Βόλου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στ.Ελλάδας. Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του magnesianews.gr οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος και Θανάσης Λιούπης διενήργησαν αυτοψία στην περιοχή διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές προτάσεις οικοπέδων τα οποία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης. Το “μπαλάκι” φαίνεται να πέφτει στο υπουργείο Οικονομικών και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου όπου υπάγεται ο έλεγχος της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έκταση συνολικά 16 στρεμμάτων όπου στεγάζεται το Τμήμα Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δημοσίων Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικού ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στ.Ελλάδας, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με το Γ.Π.Σ έχει συντελεστή δόμησης 1,8 με δυνατότητα δόμησης μέχρι 10.000 τ.μ. εφόσον παραχωρηθεί μέρος 8 στρ. της έκτασης αυτής. Η έκταση βρίσκεται πίσω από τις σχολές του ΟΑΕΔ και περικλείεται από τις οδούς Υδρας, Τσαμαδού, Κοδριγκτώνος και Νεαπόλεως, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη της Google

Όπως αναφέρεται στο δελτίο, «θετικές διαγράφονται οι εξελίξεις σχετικά με την πιθανότητα να επιλεγεί το οικόπεδο της οδού Υδρας, στην περιοχή πίσω από τον ΟΑΕΔ, για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.
Σήμερα, αμέσως μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε από τους μετέχοντες της σύσκεψης της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό στη διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, από την οποία προέκυψε ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δηλαδή στο Δημόσιο, και όχι στην Περιφέρεια.
Αυτό καθιστά ακόμη πιο εύκολη την απόκτηση του χώρου από τον κύριο φορέα κατασκευής του έργου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και πλέον ο Δήμαρχος ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει όλους τους μετέχοντες στη σύσκεψη και να τους ζητήσει να συντονίσουν τις προσπάθειες τους προς την κατεύθυνση αυτή, στη βάση πάντα της ομόφωνης απόφασης που έχει ληφθεί.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Αχιλλέας Μπέος θα ενημερώσει και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρα σε συνάντηση που θα έχουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.