Αλ. Τσίπρας: Στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ η Ελλάδα

Τραμπ: Η Ελλάδα κάνει σπουδαίο έργο

Στον Λευκό Οίκο έφτασε στις 7 ώρα Ελλάδας (12 ώρα Ουάσιγκτον) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε στην είσοδο ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι δύο άντρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία στα σκαλιά της εισόδου του Λευκού Οίκου. Ο κ. Τραμπ περίμενε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και μετά την υποδοχή τον οδήγησε στο Οβάλ γραφείο.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τραμπ, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση.

Αλ. Τσίπρας: Στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ η Ελλάδα
Ως σημαντική στιγμή για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών στρατηγικών σχέσεων περιέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Κατά τις σύντομες δηλώσεις, αμέσως μετά από την υποδοχή του από τον κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι θα ακολουθήσει μία εποικοδομητική συζήτηση.
Ανέφερε επίσης ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Τραμπ, θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ σε μια ευαίσθητη περιοχή. Τόνισε επίσης ότι Αθήνα και Ουάσιγκτον μοιράζονται κοινές αξίες, όπως η Δημοκρατία.

Τραμπ: Η Ελλάδα κάνει σπουδαίο έργο
«Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες αλλά κάνει σπουδαίο έργο για την επιστροφή. Θα επιστρέψει σίγουρα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στη σύντομη δήλωσή του μπροστά στις κάμερες.
«Συνεργαζόμαστε σε μία σειρά από τομείς και για την αναβάθμιση των F 16. Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα εμάς».
Αναφέρθηκε επίσης στις παραδοσιακές σχέσεις των δύο χωρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.