Στον Βόλο δίπλα στους πλημμυροπαθείς ο Στέφανος Κασσελάκης: “Χρειάζονται χέρι βοηθείας και όχι χαστούκι”

Τον συνοδεύει ο Σωκράτη Φάμελλος

Κάνοντας λόγο για σοκαριστική εικόνα αλλά και καταθέτοντας την άποψη ότι ο Βόλος χρειάζεται χέρι βοηθείας και όχι χαστούκι, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, βρέθηκε από το πρωί της Δευτέρας 02/10 στον Βόλο, δίπλα στους πλημμυροπαθείς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη Βουλή Σωκράτη Φάμελλο και τον βουλευτή Ν. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.

Ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε μεταξύ άλλων πληγέντες της πλημμύρας στην περιοχή της Ζάχου και της Καραμπατζάκη, παρόχθια του Κραυσίδωνα, αλλά και σε άλλες περιοχές του Βόλου. Σημειώνεται δε ότι ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τη ΝΔ να άρει τη στήριξή της στον Αχ. Μπέο, με τη ΝΔ να ανακοινώνει ότι δεν έχει δώσει ποτέ χρίσμα στον δήμαρχο Βόλου. Είχε ακολουθήσει μάλιστα και επόμενη ανάρτηση του κου Κασσελάκη που αναφέρει: «Η σημερινή ανάρτηση του συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κάθε Κυριακή παριστάνει στο facebook τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι 1926 λέξεις. Λείπει μόνο μία λέξη: Μπέος. Ρωτάω ξανά, μία εβδομάδα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να θεωρεί τον Μπέο ως τον «καταλληλότερο όλων», όπως έχει δηλώσει; Συνεχίζει να στηρίζει έναν δήμαρχο που σηκώνει το χέρι και δέρνει πολίτες, τους καταβρέχει, τους βρίζει και -κυρίως- τους αφήνει να πνίγονται; Και πώς, αλήθεια, φαίνεται στους προοδευτικούς και στους κεντρώους πολίτες η στήριξη του Πρωθυπουργού της χώρας σε έναν τραμπούκο;».

Στην όχθη του Κραυσίδωνα και μέσα στη λάσπη και το χώμα, ο κ. Κασσελάκης μίλησε με κατοίκους της περιοχής καταγράφοντας τις απόψεις τους και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, ήδη από την πρώτη πλημμύρα αλλά και μετά τη δεύτερη, εξαιτίας των κακοκαιριών «Daniel» και «Elias». «H εικόνα είναι σοκαριστική. Έχουν αφήσει τους ανθρώπους στη μοίρα τους. Δεν είναι δυνατόν η δεύτερη βροχή να έχει φέρει χειρότερες καταστάσεις από την πρώτη. Κάτι έχει  συμβεί στο ενδιάμεσο, δεν ξέρω τεχνικά τι, αλλά κάτι έχει συμβεί στη διαχείριση τις τελευταίες 20 ημέρες που δεν έχει δουλέψει κι έχει προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βοήθεια. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αντί ένα χέρι χαστούκι χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας κι εκεί να επικεντρωθεί όλη η πολιτεία και η κυβέρνηση και ο Περιφερειάρχης και εννοείται και ο Δήμαρχος αυτής της πόλης» ανέφερε συγκεκριμένα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα επισκεφθεί ξανά την πόλη κι έκανε λόγο για έλλειψη πρόληψης που στοιχίζει στους πολίτες αλλά και στην ίδια την χώρα με τους αιρετούς να μην κάνουν τη δουλειά τους. «Ο χρόνος έχει παγώσει για τον κόσμο. Όλη η αλυσίδα της ζωής από τα φάρμακα μέχρι τα παιδιά έχει παγώσει. Είναι κυριολεκτικά στη μοίρα τους. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση και αποζημίωση να έχεις πάρει πρέπει κυριολεκτικά μόνος σου να ξελασπώσεις την κατάσταση. Είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται και το χειρότερο απ’ όλα μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα είναι το τεράστιο κόστος που θα πρέπει να διαχειριστεί από δω και πέρα ο Έλληνας φορολογούμενος. Η έλλειψη πρόληψης αυτή τη στιγμή όχι μόνο έχει επηρεάσει ζωές και χάνει ο κόσμος το βιός του, αλλά οι νέες γενιές θα πληρώσουν. Είναι απαράδεκτο. Και μετά αναρωτιόμαστε πως η Ελλάδα είναι μόνιμα καταχρεωμένη; Πως να μην είναι εάν δεν κάνουν τη δουλειά τους όσοι είναι αιρετοί», επεσήμανε ο κ. Κασσελάκης.

«Tιμωρήστε τον»

Βρισκόμενος στις πλημμυρόπληκτες περιοχές του Βόλου, ο Στέφανος Κασσελάκης κατέγραψε τις απόψεις και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πληγέντες πολίτες, ενώ δεν δίστασε να βγάλει τα παπούτσια του για να μπει μέσα σε οικίες προκειμένου να μην μεταφέρει εκ νέου λάσπες στο εσωτερικό τους.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι συνεχίζουν να καθαρίζουν προσπαθώντας να απομακρύνουν νερό, λάσπες και χώμα, τόσο από τα σπίτια τους όσο και από τους δρόμους, με το έργο τους να είναι εξ’ ορισμού δύσκολο. Σε μία περίπτωση μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν δίστασε να πάρει ένα φτυάρι για ν’ ανοίξει ακόμη περισσότερο χώρο στην είσοδο μίας μονοκατοικίας.

Οι περισσότεροι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν πάντως άμεσα, εξιστορώντας τα γεγονότα και αναφέροντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Δεν έλειψε πάντως και η περίπτωση ενός περιοίκου που με ένταση ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αποχωρήσουν από τον δρόμο, χωρίς ο κ. Κασσελάκης να έχει πλησιάσει στην οικία του, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απλά να του ζητά να ηρεμήσει.

«Δεν έχουμε ούτε την ψυχική, ούτε τη σωματική ούτε την οικονομική δύναμη να επιστρέψουμε» έλεγαν κάτοικοι της περιοχής στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι 20 μέρες δεν είχε καθαριστεί το ποτάμι.

«Όλο αυτό δεν είναι κάτι ξαφνικό. Είχαμε μέρες επίγνωσης του ζητήματος» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, με τους κατοίκους να σημειώνουν ότι το σαββατοκύριακο προ της κακοκαιρίας δεν δούλεψαν τα μηχανήματα όπως θα έπρεπε και ότι το ποτάμι έφτασε στο επίπεδο του δρόμου, ενώ ο κ. Κασσελάκης σημείωσε: «Οι ευθύνες τεράστιες και το χειρότερο είναι ότι εσείς τραβάτε το ζόρι. Και έρχεται από πάνω και σας χαστουκίζει. Απαράδεκτο. Τιμωρήστε τον», αναφερόμενος προφανώς στο επεισόδιο που είχε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος το περασμένο Σάββατο 30/09 με κάτοικο στην περιοχή της Άλλης Μεριάς.

 «Θα βοηθήσουμε με έργα και όχι με λόγια»

Δίπλα στον κο Κασσελάκη βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή, Σωκράτης Φάμελλος που επεσήμανε ότι τα πράγματα στον Βόλο είναι πολύ άσχημα.

«Καταλαβαίνουμε ότι μόνο από τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς μπορούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα, να το μεταφέρουμε κι εμείς και να διεκδικήσουμε να υπάρχει μια καλύτερη ημέρα. Δυστυχώς στον Βόλο τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και πρέπει κι εμείς να βοηθήσουμε και καλούμε κι εμείς όχι μόνο τους φορείς και την Πολιτεία, που φαίνεται ότι καθυστερεί, αλλά καλούμε και τους εθελοντές και τους ανθρώπους της προόδου. Εμείς θα είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε με έργα και όχι με λόγια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, σημείωσε ότι όταν το 2018 κατατέθηκε το σχέδιο νόμου κινδύνου πλημμύρας, οι πλημμυρισμένες σήμερα περιοχές συμπεριλαμβάνονταν σ’ αυτό. «Αν γινόντουσαν τα έργα και οι προσπάθειες από τότε, το κόστος θα ήταν στο 1/10 από αυτό που θα πληρώσει σήμερα η κοινωνία» ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.