Στους άμεσους στόχους οι πτήσεις στα υδατοδρόμια Βόλου και Σποράδων

Από την «Hellenic Seaplanes», που κάνει λόγο για αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες αποθαλασσώσεις υδροπλάνων

Μπαράζ επαφών και συναντήσεων πραγματοποιεί η εταιρεία Hellenic Seaplanes S.A. με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και αρμόδιους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με τη διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων με απώτερο στόχο την αποθαλάσσωση των υδροπλάνων στις ελληνικές θάλασσες την καλοκαιρινή περίοδο του 2020, ενώ στους άμεσους στόχους , είναι να πραγματοποιούνται πτήσεις και στα υδατοδρόμια του Βόλου και των Β. Σποράδων.
Οι συναντήσεις με τα υπουργεία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ολοκλήρωσης όλων των θεμάτων που υπάρχουν για το νέο νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Βουλή ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης, να επιταχυνθεί η ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων στην Ελλάδα αλλά και να επιστρέψουν οι ιδιωτικές επενδύσεις στο μεγάλο αυτό έργο. Εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί στην Βουλή το νέο νομοσχέδιο με όλες τις τροποποιήσεις…
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε οικονομική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον με συνομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου κ. Χάρη Γεωργιάδη επανέλαβε την δήλωση του ότι «τα πρώτα υδροπλάνα θα πετάξουν το 2020 και θα ενισχύσουν την διασύνδεση των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας…»
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:“ Υπάρχει σε εξέλιξη μια συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον τομέα των υδροπλάνων και είναι εμφανής. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία και τις επιμέρους υπηρεσίες για να προσφέρουμε την δική μας εμπειρία έτσι ώστε μέσα από την συνεργασία να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο πλαίσιο ανάπτυξης και λειτουργίας των υδατοδρομίων και μέσα στους επόμενους μήνες τις πρώτες πτήσεις. Ένα πλαίσιο που θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στο χώρο των Μεταφορών, του Τουρισμού και της ευρύτερης ανάπτυξης στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Η εταιρεία μας συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων στην Ελλάδα και σχεδιάζει το επιχειρησιακό περιβάλλον των υδροπλάνων αλλά και τους προορισμούς που θα συνδέει μεταξύ τους. Με στρατηγική και επιμονή τα στελέχη της εταιρείας HELLENIC SEAPLANES, χάρη στο ευρύ φάσμα πεδίων που καλύπτουν προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.»
Σημειώνεται πως η Hellenic Seaplanes συνεχίζει ακάθεκτη τις συναντήσεις με φορείς από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, το Υπουργείο Άμυνας, το Invest in Greece καθώς και με στελέχη από το Υπουργείο Οικονομίας και την Κτηματική Υπηρεσία που εμπλέκονται στην διαδικασία παραχωρήσεων για τα υδατοδρόμια στις λίμνες της Ελλάδας.
Eπίσης, έγινε ενημέρωση για το πλάνο πτήσεων όπου σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει δρομολόγια στα υδατοδρόμια Κέρκυρας-Παξών-Πάτρας με ένα συνδυασμό των αεροδρομίων του Ιονίου , με επόμενο στόχο την πραγματοποίηση πτήσεων στο Αιγαίο στα υδατοδρόμια Πάτμου, Τήνου, καθώς και Βόλου, Σκύρου, Σκόπελου και Αλοννήσου επεκτείνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εταιρίας στις Σποράδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.