Στους οκτώ διακεκριμένους Έλληνες του Εξωτερικού που έλαβαν το βραβείο «Αργώ 2020» η Ελευθ. Ζεγγίνη

Πηγή για τη φωτογραφία ellines.com
Η Βολιώτισσα γενετίστρια που διευθύνει το Ινστιτούτο Μεταφραστικής Γονιδιωματικής του Μονάχου

Στους οκτώ διακεκριμένους Έλληνες του Εξωτερικού που έλαβαν το βραβείο «Αργώ 2020» ανήκει και η Βολιώτισσα Ελευθερία Ζεγγίνη, η γενετίστρια που διευθύνει ένα ολόκληρο ινστιτούτο, ενός από τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο, το Ινστιτούτο Μεταφραστικής Γονιδιωματικής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας Helmholtz του Μονάχου. Τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ 2020» απονεμήθηκαν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, σε οκτώ διακεκριμένους Έλληνες του Εξωτερικού, σε διαδικτυακή εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Παύλος Τσίμας.
Στη διαδικτυακή τελετή παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Συμμετείχε, επίσης, και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.
Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ είναι μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, η οποία αποσκοπεί στην επιβράβευση της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, των ανοιχτών οριζόντων και στην ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των παιδιών της στο εξωτερικό.
Η Ελευθερία Ζεγγίνη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Έλαβε το πτυχίο της στη Βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ το 1999 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη Ανοσογενετική Νεανικής Αρθρίτιδας από το ίδιο πανεπιστήμιο το 2003. Αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό της, έκανε μια σύντομη μεταδιδακτορική έρευνα στη στατιστική γενετική με εξειδίκευση στις ρευματικές παθήσεις στο Κέντρο Ολοκληρωμένης Γονιδιωματικής και Ιατρικής Έρευνας του Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Ακολουθεί λαμπρή επιστημονική καριέρα με πλήθος βραβεύσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.