Στρατηγόπουλος για Δικαστικό Μέγαρο: “Να κοιταχτεί στον καθρέφτη για ευθύνες ο Αχ. Μπέος”

"Να φέρει αποδείξεις ότι έχω εμμονές, αλλιώς είναι ένας κοινώς συκοφάντης, ένας Γκέμπελς"

Να κοιταχτεί στον καθρέφτη προκάλεσε τον Αχ. Μπέο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος για τις ευθύνες καθυστέρησης στο ζήτημα της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη έδειξε ως υπεύθυνο τον Δήμο Βόλου, καθώς οι προτάσεις που παρουσίασε για τα οικόπεδα ήταν πρόχειρες, ανεπεξέργαστες και πρότεινε οικόπεδα που δεν του ανήκουν. Όσο για την στοχοποίησή του από τον Δήμαρχο για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου και τις ενστάσεις που έχει εκφράσει ως προς την χωροθετήσή του, ο κ. Στρατηγόπουλος τον κάλεσε να μιλήσει με αποδείξεις, ειδάλλως θα είναι ένας ..Γκέμπελς.

 

Έξω από τα δόντια μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Στρατηγόπουλος για την “κόντρα” που αναζωπυρώθηκε μετά το κάλεσμα του Αχ. Μπέου στους δικηγόρους να αλλάξουν διοίκηση στις επερχόμενες εκλογές, δείχνοντας πως η παρούσα ηγεσία του Συλλόγου έχει εμμονές και δεν συνεργάζεται για να επιταχυνθεί το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου.

“Με ‘χει στοχοποιήσει εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχω κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις εκφράζοντας συγκεκριμένες αντιρρήσεις σχετικά με τις προτάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα”, είπε ο κ. Στρατηγόπουλος.

Ο ίδιος πέρασε στην αντεπίθεση και έδειξε ξεκάθαρα ποιος είναι αυτός που φέρει ευθύνες για τις καθυστερήσεις αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο.

‘Όσο  για τις ευθύνες, του κάνω μια πολύ συγκεκριμένη προτροπή, να κοιτάξει στον καθρέφτη. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι γιατί η αιτία που δεν έχουμε πρόοδο σε αυτή τη διαδικασία από τη στιγμή, που ανέλαβε να μπει μπροστά, και καλά έκανε, είναι ότι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί εκ μέρους του με μόνο συμβολική συνδρομή της άτυπης επιτροπής φορέων ήταν πρόχειρες και ανεπεξέργαστες”, υπογράμμισε ο κ. Στρατηγόπουλος.

Εξήγησε πως οι προτάσεις δεν αφορούσαν την προσφορά αξιοπρεπών οικοπέδων για την στέγαση ενός Δικαστικού Μεγάρου, ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου.

“Τώρα αν εσείς νομίζετε ότι είναι σοβαρή προεργασία το να κάνουμε προτάσεις για οικόπεδα που δε μας ανήκουν γενικώς και αορίστως και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε, χωρίς φακέλους, είναι μια άποψη που τη σέβομαι, αλλά δεν μπορώ να τη συμμεριστώ. Η δική μου η άποψη είναι ότι ο Δήμος Βόλου για να δικαιολογήσει την πρωτοβουλία αυτής της κίνησης έπρεπε να μπει μπροστά και να προσφέρει ένα αξιοπρεπές οικόπεδο για τη στέγαση ενός Δικαστικού Μεγάρου της πόλης του Βόλου με την ιστορία της και την παρούσα δυναμική της. Αυτό δυστυχώς δεν έχει γίνει και είμαστε σε έναν κύκλο δηλώσεων, δελτίων Τύπου και αυτάρεσκων χαμόγελων, τα οποία δεν προάγουν την υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου”, σχολίασε.

Επεσήμανε πως από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είχαν την πρόθεση και τη λογική να προσφέρουν δικό τους οικόπεδο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κενό δεκαετιών.

“Η παρέμβαση του Δήμου Βόλου θα έπρεπε να ήταν στη σωστή κατεύθυνση και να υποδείξει δικό του οικόπεδο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε περίεργη κατάσταση, να περιμένει το Υπουργείο Δικαιοσύνης την υπόδειξη οικοπέδου με όποιες προτάσεις έχουν κατατεθεί, για τις οποίες δεν θέλω να ξανακάνω κριτική. Υπάρχει διάθεση προσφοράς αξιοπρεπούς οικοπέδου; Αν υπάρχει καλώς, εάν δεν υπάρχει έχουμε πολλές δυσκολίες μπροστά μας”, τόνισε και είπε πως οι δικηγόροι και ο Σύλλογος δεν είναι μεσίτες και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Θύμισε δε, πως από την πλευρά του ο Δικηγορικός Σύλλογος είχε προτείνει μια διαδρομή από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου μέχρι και την Αθηνών, όπου σε αυτή τη διαδρομή θα μπορούσε να βρεθεί, με πρωτοβουλία και ευθύνη του Δήμου Βόλου, κατάλληλο οικόπεδο.

“Έχω δηλώσει ότι το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου δεν μπορεί να είναι ούτε στις εσχατιές ούτε στις εσοχές της πόλης, αλλά πρέπει να έχει σημεία κεντρικότητας, όπως προβλέπει η νομοθεσία των Δικαστικών Μεγάρων των πόλεων. Δηλαδή, την άμεση πρόσβαση από κεντρική οδική αρτηρία, το περίοπτο και ούτω καθεξής”, υποστήριξε ο κ. Στρατηγόπουλος, θέτοντας ουσιαστικά τα σημεία “κλειδιά” της άποψής του για τη χωροθέτηση του Μεγάρου.

Όμως, ο ίδιος  αναφέρθηκε στη συζήτηση που χρειάζεται να επανεκκινήσει για το θέμα, αλλά με σεβασμό προς τον συνομιλητή.

“Δεν προτίθεμαι εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου απλά να επικυρώνω σε δεκάλεπτες συναντήσεις προειλημμένες αποφάσεις, πρόχειρες και ανεπεξέργαστες, ούτε δέχομαι να μην καλούμε σε κρίσιμες συνεδριάσεις όπως αυτές που έγιναν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, πολύ δεν περισσότερο να υβρίζομαι και να υποδεικνύομαι, όχι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ως δικηγορικός σύλλογος ότι έχω εμμονές”, υπογράμμισε.

Κατέληξε δε προκαλώντας και προσκαλώντας τον Δήμαρχο να φέρει αποδείξεις πως ο Σύλλογος έχει εμμονές, ειδάλλως θα αποδειχθεί ότι είναι ένας… Γκέμπελς.

“Αν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχω εμμονές, ας τις φέρει, αλλιώς είναι ένας κοινός συκοφάντης, ένας Γκέμπελς. Δεν εμπεριέχουν ίχνος σεβασμού ούτε οι υβριστικές συμπεριφορές, ούτε η υπόδειξη με το δάχτυλο, ούτε ωμές παρεμβάσεις, όπως αυτές που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες”, τόνισε ο κ. Στρατηγόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.