Στρατηγόπουλος για Μπέο: “Εξυβριστικές αναφορές και λαϊκίστικες οι προσεγγίσεις του”

Με αφορμή δικαστική απόφαση που πρέπει ο Δήμος να καταβάλει ποσό άνω των 80.000 ευρώ

Σε δημόσια ανάρτηση προχώρησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος, μετά από την αναφορά σε σχετική ανακοίνωση του Αχ. Μπέου, που στρέφεται κατά δικηγόρου και δικαστών για απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας που θέλει ο Δήμος να πρέπει να καταβάλλει ποσό άνω των 80.000 ευρώ στην οικογένεια θύματος τροχαίου ατυχήματος από αδέσποτο ζώο.
Ο κ Στρατηγόπουλος κάνει λόγο για εξυβριστικές αναφορές και λαϊκίστικες προσεγγίσεις βάζοντας ακόμη μια φορά στο κάδρο τον Αχ. Μπέο. Ειδικότερα η ανάρτησή του είναι η εξής: “Η ορθότητα ή μη τών δικαστικών κρίσεων ελέγχεται αποκλειστικά και μόνο από υπερκείμενους δικαστικούς σχηματισμούς, κατόπιν άσκησης ενδίκων μέσων από τους θιγόμενους διαδίκους. Ο αξιόπιστος σχολιασμός των δικαστικών αποφάσεων οφείλει να λαμβάνει χώρα στη βάση συγκεκριμένων νομικών επιχειρημάτων που πρέπει να συνέχονται με τα πραγματικά περιστατικά και τα αποδεικτικά μέσα που τέθηκαν υπόψη των οικείων Δικαστηρίων. Δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων διαδίκων, για το περιεχόμενο δικαστικών αποφάσεων, που εξαντλούνται σε επιλεκτικές αναφορές στοιχείων, εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς και ατεκμηρίωτους υπαινιγμούς, υπό τον μανδύα ψευδεπίγραφων κρίσεων, δεν συμβάλουν ούτε στην προστασία των εννόμων συμφερόντων τους, ούτε στην υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών,. Συμπερασματικά, η αντιμετώπιση τυχόν εσφαλμένων δικαστικών αποφάσεων απαιτεί υπεύθυνους δικονομικούς χειρισμούς και δεν προσφέρεται για δημόσιες δηλώσεις με περιεχόμενο εξυβριστικές αναφορές και λαϊκίστικες προσεγγίσεις, που ουδέν θετικό συνεισφέρουν στην λειτουργία απονομής της Δικαιοσύνης”.

Απάντηση του Δήμου Βόλου
Σε απάντησή του ο δήμος Βόλου, αναφέρει, ότι «συγκινεί με την προσπάθειά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος, να ορθώσει τείχος προστασίας (γιατί άραγε;) σε δικαστικούς λειτουργούς που δέχθηκαν την εύλογη και δίκαιη κριτική μας για συγκεκριμένους λόγους, ελπίζοντας προφανώς ότι θα του ανταποδώσουν την… στοργή βλέποντας τον να περιφέρεται στους διαδρόμους του υπό κατάρρευση κτηρίου του Πρωτοδικείου Βόλου, που τόσο προσιδιάζει στο ύφος και τις αντιλήψεις του.
Είναι η πολλοστή φορά που ο φιλοδοξών να αποτελέσει κάποτε τη μορφή της αρσενικής εκδοχής της Θέμιδος πρόεδρος, με τον οποίο είχαμε την…. τύχη να συνεργαστούμε πριν αντιληφθούμε ότι η συνεργασία αυτή δεν ήταν δα και τόσο αποδοτική και τη διακόψουμε, κρυπτόμενος πίσω από μια ρητορική περί θεσμών και άλλων τινών, δείχνει το μέγεθος της απόστασης που τον χωρίζει από την κοινωνία και την προσήλωσή του στην εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων από αυτά του απλού πολίτη.
Ο κ. πρόεδρος – θεσμός οφείλει να γνωρίζει ότι στη Δημοκρατία και οι κρίνοντες κρίνονται αν και συμφωνούμε ότι εν προκειμένω οι αναφερόμενοι και οι πράξεις τους θα κριθούν «από υπερκείμενους δικαστικούς σχηματισμούς, κατόπιν άσκησης ενδίκων μέσων» όπου προσφύγαμε. Επίσης θα πρέπει όταν αναφέρεται στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να συνειδητοποιεί ότι δεν είναι απλοί διάδικοι, όπως τον βολεύει να τους θεωρεί, γιατί ουδεμία ιδιοτέλεια ή προσωπικά συμφέροντα έχουν, αλλά εκπροσωπούν τους πολίτες και το δημόσιο – δημοτικό συμφέρον.
Σε κάθε περίπτωση ούτε ήμασταν και βεβαίως ούτε τώρα θα γίνουμε απλοί παρατηρητές γεγονότων που αφορούν την πόλη μας, στη λογική του «σφάξε με αγά ν’ αγιάσω». Δοθέντος ότι η υπόθεση αυτή εκκρεμούσε από το 2005 και πέρασε τόσα αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα στάδια τουλάχιστον θα έπρεπε να εμβάλλει όλους σε απορίες. Γιατί πχ η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι τόσο διαφορετική από προηγούμενες και γιατί δεν υπάρχει ανοχή στα πάρτι των διαφόρων ελίτ με τα λεφτά του απλού πολίτη. Τουλάχιστον αυτές…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.