Συγκεντρώνουν ζωοτροφές στη Μαγνησία για την Εύβοια

Σε κίνδυνο το ζωϊκό κεφάλαιο της περιοχής λόγω των πυρκαγιών

Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα που βρέθηκαν αντιμέτωπα με την καταστροφική μανία των πυρκαγιών που κατέκαψαν την Εύβοια, και ήδη αρκετές πρωτοβουλίες καταγράφονται και σε επίπεδο Μαγνησίας, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ποσότητες ζωοτροφών, προκειμένου να διατεθούν σε κτηνοτρόφους της περιοχής.

Η μεγάλη καταστροφή σε υποδομές (αποθήκες αποθήκευσης ζωοτροφών) αλλά και στο φυσικό περιβάλλον, που καθιστά απαγορευτική πλέον τη βόσκηση του ζωικού κεφαλαίου, έφεραν απόγνωση στους κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας και η έκκλησή τους για λύσεις είναι δραματικές.

Όμως η αλληλεγγύη έρχεται να δώσει τουλάχιστον πρόσκαιρες λύσεις. Ήδη υπάρχουν πρωτοβουλίες μεμονωμένων ατόμων, όπως στη Ζαγορά Πηλίου και στα χωριά του Πλατανιά και του Λαύκου, και σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές της Εύβοιας έχουν συγκεντρωθεί κάποιες ποσότητες προκειμένου να διατεθούν σε παραγωγούς του νησιού που βασανίζεται ανελέητα από την καταστροφική μανία της φωτιάς.

Η ζημιά στο πανέμορφο νησί πλέον έρχεται και σε δεύτερο επίπεδο, με τους παραγωγούς να μετράνε πληγές σε καλλιέργειες, και αν δεν βρεθούν λύσεις και για τα ζωντανά, τότε η απόγνωση θα κυριαρχήσει. Προφανώς και αυτό δεν πρέπει να γίνει…

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.