Μαθητές του Βόλου: Δεν είμαστε κατά της μάσκας, θέλουμε καλύτερη παιδεία, υγιεινή και ασφάλεια (βίντεο)

Πορεία μαθητών με τελικό αποδέκτη τον Δήμαρχο Βόλου

Πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν μαθητές σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας ζητώντας ποιοτικότερη παιδεία, υγιεινή και ασφάλεια, ενώ ξεκαθάρισαν πως είναι υπέρ της χρήσης μάσκας. Δίπλα στους μαθητές ήταν και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που συμμετείχε με εκπροσώπους της στη διαμαρτυρία. Βέβαια, οι μαθητές κατήγγειλαν και εκπαιδευτικούς για χρήση βίας, αναφέροντας ότι υπήρξαν περιπτώσεις σε σχολεία της πόλης που καθηγητές τραβούσαν τους μαθητές από τα μανίκια για να μην κάνουν κατάληψη και να εισέλθουν στις αίθουσες να κάνουν μάθημα.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας κι από κει κατευθύνθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως “η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά”, “αν θες η νεολαία να είναι συνεπής, στο δρόμο του αγώνα θα τη βρεις”, ενώ κεντρικό σύνθημα του πανό ήταν “Αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει”.

Μαθητικό συλλαλητήριο στον Βόλο

Gepostet von magnesianews.gr am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου μιλώντας για τις διεκδικήσεις των μαθητών ανέφερε πως το σχολείο του, όπως και άλλα σχολεία της πόλης βρίσκονται σε τρισάθλια κατάσταση. “Στο 1ο ΕΠΑΛ έχουν πέσει τοίχοι, έχουν ξεβάψει. Θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι όταν πηγαίνουμε στο σχολείο και όχι να πηγαίνουμε και να βλέπουμε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει και βία στα σχολεία. Σε κάποια σχολεία τραβούσαν μαθητές από ώμους για να μπουν στα σχολεία ενώ είχε ψηφιστεί να γίνει κατάληψη. Θέλουμε καλύτερη παιδεία, καλύτερα σχολεία και να μην υπάρχει βία στα σχολεία”, ανέφερε ο μαθητής και προσέθεσε ότι στα περισσότερα σχολεία υπάρχουν πάνω από 15 μαθητές ανά τάξη και ξεκαθάρισε πως οι μαθητές δεν διαμαρτύρονται για τη μάσκα.
” Είμαστε υπέρ της μάσκας, προσπαθούμε να προφυλαχθούμε για το καλό όλων μας”, συμπλήρωσε.
Μαθητής του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας τόνισε από την πλευρά του πως αίτημα των μαθητών είναι τα 15 άτομα ανά σχολική αίθουσα και περισσότεροι καθηγητές, ενώ κατήγγειλε πως καθηγητές του σχολείου του τραβούσαν και σπρώχνανε μαθητές για να μπουν στις τάξεις και να μην κάνουν κατάληψη.
Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Βόλου, όπου εκπρόσωποι των μαθητών συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο, όπου και του εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν, με τα περισσότερα να είναι κτηριακά.

Ο Αχιλλέας Μπέος από την πλευρά του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Στο σχολείο πηγαίνετε για να μάθετε γράμματα, όχι να συνδικαλίζεστε. Εάν το σχολείο σας έχει κάποιες ελλείψεις είμαι μαζί σας και κακώς τις έχει. Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα που έχει οικονομικά προβλήματα και όλοι προσπαθούμε να αγγίξουμε το καλύτερο” και συμπλήρωσε πως ο Δήμος έχει συγκεντρώσει τις ανάγκες κάθε σχολείο και έχει ξεκινήσει τις παρεμβάσεις. Μάλιστα δεσμεύτηκε πως αύριο Παρασκευή στις 10.30 θα βρεθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, προκειμένου να δει την κατάσταση του σχολείου από κοντά κι έπειτα στις 11.30 στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.