Συγκεντρώθηκαν ήδη οι πρώτες 4.000 ευρώ, στη προσπάθεια για την αγορά λεωφορείου στο ΕΕΕΕΚ

Συνεχίζεται ο «Μαραθώνιος Αγάπης για το Συμμαθητή μου με Αναπηρία»

Ξεκίνησε και συνεχίζεται η προσπάθεια για την αγορά λεωφορείου στο ΕΕΕΕΚ Βόλου, με τον τίτλο, «Μαραθώνιος Αγάπης για το Συμμαθητή μου με Αναπηρία», ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι ήδη συγκεντρώθηκαν περίπου 4.000 ευρώ από τις πρώτες ημέρες!
Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα σε όλα τα σχολεία, τονίζοντας ότι «το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει ως βασική αρχή του την ισότητα και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές του. Απαιτείται να καλλιεργούνται κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες ώστε να προετοιμάζεται η ομαλή ένταξη των νέων στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητο να διευκολύνεται η πρόσβαση όλων των μαθητών στο σχολικό χώρο αλλά και οπουδήποτε αλλού θεωρείται αναγκαίο, με ιδιαίτερη έμφαση στη διευκόλυνση των μαθητών με αναπηρία.
Για να εξασφαλιστεί αυτή η πρόσβαση στα παιδιά με αναπηρίες που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ Βόλου είναι απαραίτητο για τη μεταφορά τους ένα ειδικά διαμορφωμένο σχολικό λεωφορείο. Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου κάνει προσπάθεια για την απόκτηση του, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου να μετακινούνται ανεμπόδιστα και με ασφάλεια.
Βασικοί υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΕΕΕΚ Βόλου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και βεβαίως η ΔΔΕ Μαγνησίας.
Η προσπάθεια αυτή ονοματίστηκε ως «Μαραθώνιος Αγάπης για το Συμμαθητή μου με Αναπηρία».
Υποστήριξη της προσπάθειας
Ενέργειες γίνονται σε πολλά επίπεδα και με τη συνεργασία πολλών ακόμη φορέων που θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες. Μιλώντας χθες στο Ράδιο Ένα 102,5 ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε ότι «θα πρέπει να ενημερώσουμε τους μαθητές για τα ίσα δικαιώματα που έχουν όλα τα παιδιά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, για το σεβασμό στη διαφορετικότητα του άλλου και γενικότερα για τον σεβασμό στην αναπηρία του συνανθρώπου μας. Ελπίζουμε να πετύχουμε τον σκοπό και να χαρούμε τους μαθητές με αναπηρία να μεταφέρονται στο σχολείο τους με το συγκεκριμένο λεωφορείο».

Η προτροπή της Δευτεροβάθμιας

Η Δ.Δ.Ε. προτρέπει με βάση τα παραπάνω τους Συλλόγους Διδασκόντων να αναλάβουν δράση για την ενίσχυση της προσπάθειας, με όποιον τρόπο θεωρούν αυτοί καταλληλότερο, είτε συλλογικά είτε μέσω ατομικών πρωτοβουλιών έχοντας πάντα ως βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, για την ισότητα όλων, την ανάπτυξη του σεβασμού στη διαφορετικότητα και ιδιαίτερα για την ευαισθητοποίηση προς την αναπηρία των συμμαθητών και συμμαθητριών τους.
Προτείνει την ενεργοποίηση των μαθητών ώστε να αναπτύξουν δράσεις μέσα κι έξω απ’ το Σχολείο, ατομικά και ομαδικά ώστε οι ίδιοι να γίνουν κοινωνοί αλλά και να διδόσουν παιδεία ισότητας και σεβασμού της διαφορετικότητας.
Σημαντικό στοιχείο του Μαραθώνιου είναι η οικονομική υποστήριξη του στόχου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου για την αγορά του ειδικού Λεωφορείου. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει οι μαθητές να εμπλακούν στο στοιχείο αυτό, δηλαδή, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ζητηθεί οικονομική συνεισφορά από μαθητές, όσο μικρή κι αν είναι αυτή.
Αντίθετα προτείνεται οι Διευθυντές των Σχολείων συνεπικουρούμενοι από εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν, να διευκολύνουν και να υποβοηθήσουν την Ένωση των Συλλόγων Γονέων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου τους για τη συγκέντρωση χρημάτων από τους Γονείς, τους Κηδεμόνες, τους φίλους και τους γνωστούς τους.

Οι ενέργειες

Με βάση τα παραπάνω, οι Διευθυντές των Σχολείων παρακλήθηκαν:
• Να ενημερώσουν το Σύλλογο Διδασκόντων για το Μαραθώνιο Αγάπης ώστε να εξεταστούν τρόποι συμμετοχής της Σχολικής Κοινότητας (Μαθητών, Εκπαιδευτικών, Γονέων) σ’ αυτόν και κυρίως για την ευαισθητοποίηση στα προαναφερθέντα θέματα.
• Να υποβοηθήσουν την Ένωση των Συλλόγων Γονέων στο να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου τους ή γενικότερα με τους Γονείς εφόσον δε λειτουργεί Σύλλογος Γονέων (θα τους αποσταλεί σχετικό υλικό από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Ηλία Κουτσερή).
• Να διευκολύνουν και να υποβοηθήσουν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου τους με σκοπό την αποτελεσματική οργάνωση του Μαραθώνιου.
Σημειώθηκαν τα παρακάτω:
• Πληροφόρηση και ενημέρωση της ΔΔΕ Μαγνησίας για ενέργειες και δράσεις Σχολείων για το Μαραθώνιο Αγάπης, μπορεί να πραγματοποιηθεί με αποστολή σχετικού mail στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 2421058791 (κ Αναστασία Ανδρουλάκη).
• Τα στοιχεία επικοινωνίας με το ΕΕΕΕΚ Βόλου είναι: Τηλέφωνο: 24210 81961, Διευθύντρια κ Γρηγορίου Φωτεινή, e-mail: [email protected]
• Τις δράσεις του Μαραθώνιου Αγάπης μπορεί κάποιος να τις παρακολουθεί στην ιστοσελίδα του ΕΕΕΕΚ Βόλου (http://eeeek-volou.mag.sch.gr ) και στη σελίδα του σχολείου στο fb (https://www.facebook.com/profile.php?id=100023855828630)
• Τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ είναι: κ. Ουρ. Καρανικόλα, τηλ. 6973-279354, e-mail: [email protected]
κ. Αργ. Ιντζεσίλογλου, τηλ. 6944-259852, e-mail: [email protected]
• Τα στοιχεία επικοινωνίας με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων είναι: Τηλέφωνο: 6944168991, Πρόεδρος: κ Ηλίας Κουτσερής και στο blog της Ένωσης, τα στοιχεία όλων των μελών του Δ.Σ. https://enosigoneonvolou.blogspot.com .
Η οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους:
1. Κατάθεση στον λογαριασμό της εθνικής τράπεζας (σύλλογος γονέων Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου) ή μέσω e-banking αρ. λογαριασμού: 202/003500-96 IBAN: GR3301102020000020200350096
2. Δωρεά μέσω της πλατφόρμας GIVE & FUND
https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/eeeekvolou
3. Κατάθεση μέσω PayPal ([email protected] )
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96 IBAN: GR3301102020000020200350096 4. Κουπόνια 1€ που διαθέτει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ (κ. Ουρ. Καρανικόλα, τηλ. 6973-279354).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.