Συγκινητική η προσφορά Βολιωτών για τους πληγέντες

Μανάδες με παιδιά, οικογένειες και έφηβοι, προσφέρουν ό,τι μπορούν

Είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής, ξεκίνησε να συγκεντρώνει το «Στέκι Αλληλεγγύης για Όλους» στη Ν. Ιωνία, σε συνεννόηση με τον Δήμο Μεγαρέων.
«Από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε βοήθεια και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται πάντα στα καλέσματά μας, διότι έχουν να κάνουν με σοβαρές καταστάσεις. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι χρειάζεται να είναι αλληλέγγυος και το κάνει με μεγάλη χαρά», δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5», η εθελόντρια κ. Παπαδοπούλου.
Το «Στέκι Αλληλεγγύης» ήρθε σε επαφή με την αντιδήμαρχο Μεγαρέων Ελένη Ρήγα και τη διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελένη Τζανή, ενημέρωσε ότι συλλέγει κάποια είδη που ζήτησαν και οι ίδιες και όταν ολοκληρωθεί η συλλογή θα σταλούν με φορτηγό στο Δήμο για να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν.
«Η συλλογή των ειδών ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης και αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι έρχονται μαμάδες με τα παιδιά τους και με παιδιά εφήβους που κουβαλούν τις σακούλες ή γονείς με τα καρότσια που και τα ίδια τα παιδάκια προσφέρουν. Έχουμε συγκινηθεί με την ευαισθησία που επιδεικνύουν οι συμπολίτες μας», είπε η κ. Παπαδοπούλου.
Η εθελόντρια τόνισε, ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αττική είναι μια κατάσταση για την οποία δεν ευθυνόμαστε και είναι μια τραγωδία που μπορεί να συμβεί στον καθένα.
Ο κόσμος από την άλλη, τόνισε διαχειρίζεται την κατάσταση με πολύ μεγάλη αγάπη και αλληλεγγύη, κάτι που είναι ελπιδοφόρο για την κοινωνία μας.
Μεταφέροντας την εικόνα από την Αττική, η εθελόντρια είπε ότι χθες μίλησε με το Δήμο Μεγαρέων και πληροφορήθηκε ότι η Κινέττα είναι τελείως κατεστραμμένη, υπάρχουν χιλιάδες κόσμου που φιλοξενούνται σε στάδια, σε παιδικές κατασκηνώσεις, στα ΚΑΠΗ του Δήμου και η κ. Παπαδοπούλου εκτίμησε ότι θα χρειάζονται διάφορα είδη για αρκετό καιρό ακόμη, διότι χάθηκαν πάρα πολλά σπίτια και όλο το βιός των ανθρώπων.

Για το λόγο αυτό το Στέκι Αλληλεγγύης συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα, όπως γάζες, Μπεταντίν, αερολύματα, Ντεπόν και άλλα παυσίπονα. Για τα τρόφιμα η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι πρέπει να είναι είδη που δεν χρειάζονται ψυγείο, όπως και είδη προσωπικής υγιεινής.
Το Στέκι Αλληλεγγύης για Όλους (Μαγνησίας 6 – Δημοκρατίας) θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και αύριο Παρασκευή 11-13.00 και 18.30 ως 20.00.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.