Συκοφάντησε ιερέα ότι ασπάζεται την αίρεση του Οικουμενισμού

Καταδικάστηκε 60χρονη που τον κατηγόρησε ότι έψαλλε το «αιωνία η μνήμη» σε ...ρυθμό καρσιλαμά!

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια συκοφάντησης ενός ιερέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, από μια 60χρονη γυναίκα, που τον κατηγόρησε ότι ασπάζεται την αίρεση του Οικουμενισμού, καθώς ψάλλει Εκκλησιαστικούς Ύμνους και τροπάρια στη Δημοτική γλώσσα, ενώ έγραψε γι ‘ αυτόν, ότι έψαλλε το «αιωνία η μνήμη» σε ρυθμό Καρσιλαμά! Η γυναίκα καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, την Παρασκευή σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.
Η υπόθεση ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου 2013, όταν η γυναίκα ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι ο ιερέας ασπάζεται την αίρεση του Οικουμενισμού, εκμεταλλεύεται τον πόνο των πιστών και προσβάλει το θρησκευτικό τους συναίσθημα.
Η γυναίκα τον κατήγγειλε ότι έλεγε διάφορες ευχές στη Δημοτική γλώσσα, κάτι που τόνιζε ότι έγινε και σε μυστήριο, όπου ο ιερέας έψαλε το «αιωνία η μνήμη» σε ρυθμό καρσιλαμά! Ο ιερέας πληροφορήθηκε για τη συκοφαντική ανάρτηση και κατέθεσε μήνυση κατά της γυναίκας. Στο Δικαστήριο παραβρέθηκε ο ίδιος, αλλά και η κατηγορούμενη, που υποστήριξε ότι η ανάρτησή της είχε σκοπό να αναδείξει το θέμα και όχι να θίξει την τιμή και την προσωπικότητα του ιερέα. Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε την 60χρονη σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και της έδωσε το δικαίωμα έφεσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.