Συλλαλητήριο σήμερα στις 11 το πρωί, με πορεία προς το δημαρχείο Βόλου

Μειώθηκαν τα υπό κατάληψη σχολεία

“Ξεφουσκώνει” σταδιακά το κύμα των καταλήψεων στη Μαγνησία, μετά από δέκα περίπου ημέρες όπου πάρα πολλά σχολεία δεν λειτουργούσαν. Τις προηγούμενες ημέρες χιλιάδες μαθητές του νομού απείχαν από τα μαθήματά τους, κλείνοντας τα σχολεία τους και αντιδρώντας στα νέα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και ληφθεί για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού. Χθες, υπό κατάληψη τελούσαν δέκα, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε όλο τον νομό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε κατάληψη ήταν χθες τα: 2ο Γυμνάσιο Βόλου, Γυμνάσιο Σκοπέλου, Γυμνάσιο Γλώσσας, 2ο ΓΕΛ Βόλου, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 8ο ΓΕΛ Βόλου, ΓΕΛ Σκοπέλου και 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Ραντεβού στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας

Στο μεταξύ στο γενικότερο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ανά την Ελλάδα, μαθητές σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, καθώς και άλλων που μπορεί να πραγματοποιήσουν σήμερα αποχή- όπως σημειώνουν μαθητές σε αναρτήσεις τους-, δίνουν σήμερα στις 11 το πρωί ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία προς το δημαρχείο Βόλου, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στη δημοτική αρχή, προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολικά τους συγκροτήματα και για τα οποία κρίνεται ακόμη πιο άμεση η όποια επίλυσή τους, λόγω του κορωνοϊού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.