Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Οι αγωνιστικοί χαιρετισμοί Άνθιμου και οι πλανόδιοι με τις σημαίες

Στις 14.00 είναι προγραμματισμένο το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο φαίνεται πως συρρέουν με πούλμαν άνθρωποι από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Τον “αγωνιστικό” τόνο έδωσε από άμβωνος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που περιορίστηκε εντός του ναού, καθώς η εκκλησία της Ελλάδος συνιστά ψυχραιμία και συναίνεση. Ωστόσο, στη θεία λειτουργία παρευρέθησαν πολιτικοί τόσο από την Ένωση Κεντρώων, όσο και από τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα, οι δρόμοι της συμπρωτεύουσας προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο. Μία ώρα νωρίτερα, είναι προγραμματισμένο το αντισυλλαλητήριο των αντιεξουσιαστών.

“Ευλογημένε λαέ της Μακεδονίας και του απανταχού ελληνισμού, από τα βάθη της καρδιάς μου που δεν κουράστηκε να αγωνίζεται για την ορθοδοξία και την Ελλάδας μας, απευθύνω αγωνιστικό χαιρετισμό για να σταθούμε αντάξιοι στην ώρα τούτη της εθνικής μας δοκιμασίας” σημείωσε ο κ. Άνθιμος.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από νωρίς στον ναό για τη θεία λειτουργία και την προσευχή που θα ακολουθήσει, ενώ κι επίσημοι βρίσκονται ήδη στην εκκλησία.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.