Συλλήψεις στο Βόλο- Ανήλικοι είχαν ξαπλώσει στη μέση του δρόμου κρατώντας κινητά τηλέφωνα

Συνελήφθησαν και οι πατέρες τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, τρεις ανήλικοι ημεδαποί, για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία. Ειδικότερα, οι ανήλικοι κατελήφθησαν, ο ένας να έχει εισέλθει και να έχει ξαπλώσει σε ύπτια θέση στη μέση του οδοστρώματος και οι άλλοι δύο να έχουν εισέλθει ομοίως επί της οδού κρατώντας κινητά τηλέφωνα, διαταράσσοντας την ασφάλεια της συγκοινωνίας και θέτοντας σε κίνδυνο τους χρήστες του οδικού δικτύου και τους εαυτούς τους. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι πατέρες τους για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.

 

 

Παιδιά πετάγονται στις ρόδες ανυποψίαστων οδηγών
Ένα επικίνδυνο παιχνίδι που αναστατώνει τον Βόλο έχει κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της πόλης, μία πρόκληση που έχουν βρει τα παιδιά για να δοκιμάζουν τις αντοχές τους αλλά και τα αντανακλαστικά των οδηγών.

Μόλις πέσει το σκοτάδι πετάγονται στις ρόδες ανυποψίαστων οδηγών και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος.

«Πιστεύω ότι έχει πάρει διαστάσεις», λέει κάτοικος.

Ο Βασίλης Καλλίας, εκπαιδευτής οδηγών, διηγείται την προσωπική του περιπέτεια που χάρη στα αντανακλαστικά του δεν οδήγησε κάποιο παιδί ή τον ίδιο στο νοσοκομείο.

Είναι το νέο παιχνίδι, αν μπορεί κανείς να το πει έτσι, που έχουν βρει τα παιδιά στον Βόλο για να δείξουν πόσο ατρόμητα είναι.

Ο εκπαιδευτής οδηγών θα πει πως ο ίδιος πρόλαβε και σταμάτησε πριν να έρθουν τα χειρότερα. Στον Βόλο το περιστατικό επαναλήφθηκε.

«Ένα αγόρι πέρασε και προκαλούσε τα αυτοκίνητα».

Η επικίνδυνη πρόκληση έχει τρομοκρατήσει τους οδηγούς, ειδικά αυτούς που κινούνται σε σκοτεινούς δρόμους που τα περιθώρια αντίδρασης είναι πιο μικρά.

Οι οδηγοί ανταλλάσσουν συμβουλές μεταξύ τους για τα σημεία που έχουν πεταχτεί παιδιά.

Οι οδηγοί θα πρέπει, όπως λέει ο εκπαιδευτής, να είναι πολύ προσεκτικοί και πάντα να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο, καθώς το επικίνδυνο παιχνίδι δυστυχώς βρίσκει μιμητές.

Δείτε το βίντεο του Mega

Tι καταγγέλλουν οι οδηγοί
Έρχονται μια ανάσα απ’ τον θάνατο. Παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα. Φτάνουν στα άκρα και ρισκάρουν τα πάντα. Παιδιά που γυρνούν τη πλάτη τους στον κίνδυνο και αποφασίζουν, χωρίς καν να το σκεφτούν, να αποδεχθούν ανόητες και άκρως επικίνδυνες διαδικτυακές προκλήσεις, μόνο και μόνο για να αποδείξουν στους «κολλητούς» τους ότι έχουν το θάρρος να το κάνουν.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις
Η αποκάλυψη του LIVE NEWS για τη νέα… μόδα εφήβων στο Βόλο, εντοπίζεται πλέον και στην Σύρο.

Η ρωσική ρουλέτα του δρόμου, όπως την αποκαλούν έχει προκαλέσει σάλο. Παιδιά πετάγονται νύχτα στο δρόμο, χωρίς να κοιτούν, ρισκάροντας τη ζωή τους από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, με το φαινόμενο να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Τα όσα περιέγραψε η γυναίκα η οποία έτυχε να περνάει εκείνο το βράδυ από το δρόμο με το αυτοκίνητό της και είδε ξαφνικά να πετιέται το παιδί μπροστά της, είναι τρομακτικά. Η επικίνδυνη πρόκληση έχει τρομοκρατήσει τους οδηγούς. Τα περιθώρια αντίδρασης είναι ελάχιστα και η σκέψη να βρεθεί κάποιο παιδί στις ρόδες του αυτοκινήτου προκαλεί τρόμο» αναφέρει η δημοσιογράφος του CycladesLive.gr, Σεμνή Τριανταφυλλίδου.

Στο «πόδι» οι οδηγοί
Οδηγοί και χρήστες του διαδικτύου, έχουν μπει στην διαδικασία, μετά τα περιστατικά στον Βόλο, να κοινοποιούν το γεγονός και να ενημερώνουν για πιθανά σημεία που ίσως, κάποια παιδιά έχουν μετατρέψει σε στέκι για αυτού του είδους το εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι.

«Το ανησυχητικό είναι ότι παιδιά και έφηβοι που μπαίνουν στην διαδικασία να δεχτούν αυτή την αδιανόητη πρόκληση, βιντεοσκοπούν τη προσπάθεια και στη συνέχεια την κοινοποιούν σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, μόνο και μόνο για να κερδίσουν δημοφιλία και σεβασμό από τους συνομήλικούς τους» προσέθεσε η δημοσιογράφος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.