Συμφωνία του Ομίλου Καρεκλίδη με τον Όμιλο 24 Media

(Από αριστερά) Ο ιδρυτής του Ράδιο Ένα και του Ομίλου Γιώργος Καρεκλίδης στο βήμα της Λέσχης Βόλου, ο σύμβουλος διοίκησης και διευθυντής Radio Business Unit της 24 Media, Κώστας Αρβανίτης και ο συνεχιστής του Ομίλου Καρεκλίδη, Αρχιμήδης-Δημήτρης Καρεκλίδης.
Τη συνεργασία σε ραδιόφωνο και διαδίκτυο ανακοίνωσε από το Βόλο ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης

Μια σημαντική συμφωνία μεταξύ των Ομίλων Καρεκλίδη και 24 Media ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Λέσχη Βόλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 28 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Ένα 102,5».

Τη συμφωνία έκανε γνωστή ο σύμβουλος διοίκησης και διευθυντής Radio Business Unit της 24 Media, δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης που μίλησε στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας το γενικό πλάνο ανάπτυξης της συνεργασίας του Βολιώτικου Ομίλου ΜΜΕ με τον μεγαλύτερο Όμιλο Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα. Ο Όμιλος 24 Media περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το news247.gr , τη Huffington Post, το sport24.gr, το contra.gr και άλλα Μέσα, καταγράφοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας τον Μάρτιο 2017 με 11.538.887 unique browsers. Η 24 Media αποτελεί επίσης ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Μάρης, πρόεδρος της 24 Media. Σε αρχικό στάδιο οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν στον τομέα του ραδιοφώνου με τη δικτύωση του «Ράδιο Ένα 102,5 » με το νέο ραδιοφωνικό σταθμό της 24 Media που στήνεται αυτή την περίοδο από τον Κώστα Αρβανίτη και αναμένεται να εκπέμψει εντός του Μαΐου. Ήδη έχουν ανακοινωθεί δύο δυνατά ονόματα παραγωγών στο μουσικό πρόγραμμα του σταθμού. Πρόκειται για τους Οδυσσέα Ιωάννου, και Μαργαρίτα Μυτιληναίου οι οποίοι δίνουν ένα σοβαρό στίγμα για τη συνέχεια που θα ακολουθήσει. Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Αρβανίτης, εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση για μια νέα προσθήκη στο πρόγραμμα του νέου σταθμού, η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον. Στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας που θα υπάρχει μεταξύ των δύο ομίλων ΜΜΕ, εντάσσεται και η παραγωγή και διακίνηση περιεχομένου η οποία θα είναι αμφίδρομη και θα βοηθήσει τη Μαγνησία να αναδείξει τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής σε ένα ευρύτερο κοινό στην ελληνική επικράτεια.

Γ.Καρεκλίδης: Το Ράδιο Ένα ο σταθμός της Δημοκρατίας

Στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 28 χρόνων από την ημέρα που εξέπεμψε για πρώτη φορά το Ράδιο Ένα, ο ιδρυτής του σταθμού δημοσιογράφος Γιώργος Καρεκλίδης, αναφέρθηκε στις συνθήκες που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση για την δημιουργία αυτού του σταθμού τον οποίο αποκάλεσε τον «σταθμό της Δημοκρατίας» καθώς όπως είπε αυτή ήταν και είναι πάντα στο επίκεντρο των αξιών πάνω στις οποίες στηρίχτηκε διαχρονικά, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων, κοινωνική δικαιοσύνη και ένα καλύτερο μέλλον. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του σταθμού αναφέρθηκε κυρίως στους ανθρώπους που στήριξαν τον σταθμό στα πρώτα του βήματα, τον δημοσιογράφο Βασίλη Ζηνέλη που ήταν δίπλα του και τον Δημήτρη Αγριγιάννη που ανέλαβε να στήσει τεχνικά τον σταθμό. Σημαντική ήταν η συμβολή και άλλων δημοσιογράφων και ραδιοφωνικών παραγωγών που άφησαν το στίγμα τους για πολλά χρόνια στη συχνότητα 102,6 που «μετακόμισε» αργότερα στο 102,5. Δημοσιογράφοι όπως ο αείμνηστος Γιάννης Ευαγγελόπουλος, ο Μάκης Μπαλλής, σημερινός Βουλευτής Μαγνησίας, ο Νίκος Βαραλής, σήμερα διευθυντής του σταθμού της Ι.Μ. Δημητριάδος, ο Γιάννης Αναστασίου που ως νεαρός δημοσιογράφος στάθηκε μπροστά στον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου για να εξασφαλίσει μια δήλωση για την έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Ριζούλης που ως νεαρός έκανε εκπομπές για τα προβλήματα της νεολαίας και έφθασε σήμερα να διευθύνει την εφημερίδα «Δημοκρατία» της Αθήνας, αλλά και πολλοί άλλοι.
Όπως είπε ο κ. Καρεκλίδης, υπήρξαν περίοδοι συγκρούσεων κατά τις οποίες όμως, ο σταθμός έμεινε όρθιος χάρη στη στήριξη των πολιτών. Βασικός σκοπός, όπως είπε ήταν και παραμένει να υπάρχει σύγκλιση απόψεων και οι πολίτες να συζητούν μεταξύ τους. Ο ρόλος του Ράδιο Ένα ήταν καθοριστικός στα γεγονότα της πόλης, καθώς αποτελούσε ενεργό κύτταρο του οργανισμού της. Ο σταθμός παρενέβη, ώστε ο Κραυσίδωνας να μην μετατραπεί σε τσιμέντο, έδωσε αγώνα ώστε η έδρα του Πανεπιστημίου να παραμείνει στο Βόλο, ενώ την περίοδο του πολέμου στη Σερβία έστειλε τόνους τρόφιμα και ρούχα στον βασανισμένο λαό της ισοπεδωμένης αυτής χώρας. Όπως τόνισε ο κ. Καρεκλίδης ο σταθμός θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα σημαντικά γεγονότα της πόλης, ενώ στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον εκ των συνεχιστών του Ομίλου Αρχιμήδη Καρεκλίδη προκειμένου να αναφερθεί σε αυτά που ακολουθούν και θα οδηγήσουν στον μέλλον.

Αρχιμήδης Καρεκλίδης: Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τις συνεργασίες και την τεχνολογία

Στην ομιλία του ο Αρχιμήδης Καρεκλίδης αναφέρθηκε στις νέες συνεργασίες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα για όλα τα Μέσα του Ομίλου, συνέργειες που, όπως είπε, είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε. Όπως είπε, πριν από λίγους μήνες η εκτύπωση της εφημερίδας «Μαγνησία» ανατέθηκε «Θεσσαλικές Εκδόσεις» με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων. Επίσης έγινε συμφωνία με το Αθηναϊκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την άντληση της καθημερινής επικαιρότητας και φωτογραφικού υλικού που θα δημοσιεύεται στο magnesianews.gr, το οποίο εδώ και λίγες μέρες περιλαμβάνεται στο Μητρώο Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και υπάγεται στους κανόνες που έχει θέσει η Ελληνική Πολιτεία για την λειτουργία τους. Όπως είπε ο κ. Καρεκλίδης, σε λίγο καιρό μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας, οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Καρεκλίδη θα συνδεθούν με το δίκτυο οπτικών ινών που αναπτύσσει στην πόλη του Βόλου η εταιρία τηλεπικοινωνιών Vodafone, βελτιώνοντας έτσι κατά πολύ τη λειτουργία της και την ανταγωνιστικότητά της. Απώτερος στόχος βέβαια είναι η δημιουργία ενός δικτύου διαδικτυακής τηλεόρασης με ζωντανή ροή ειδήσεων και εκπομπών.
Επίσης έγινε συμφωνία με την πλατφόρμα ψηφιακών εκδόσεων Readpoint προκειμένου όσοι αναγνώστες το επιθυμούν, όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο, να γίνονται συνδρομητές στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην διατήρηση της παραδοσιακής έντυπης έκδοσης για την οποία, όπως είπε ο κ. Καρεκλίδης, δίνεται αγώνας να συνεχίσει να υπάρχει και να μην εκλείψει.

Σε ότι αφορά το ραδιόφωνο ο κ. Καρεκλίδης ανακοίνωσε πως το «Ράδιο Ένα» θα καθιερώσει ζωντανές εκπομπές από την περιφέρεια της Μαγνησίας και γενικότερα θα επιχειρήσει να έρθει πιο κοντά στους πολίτες. Όπως είπε κάθε χρόνο θα βγαίνει τουλάχιστον μία φορά ζωντανή εκπομπή από την έδρα όλων των Δήμων της Μαγνησίας με σκοπό να αναδειχθούν τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Αυτό θα ξεκινήσει άμεσα μάλιστα, αμέσως μετά το Πάσχα.
Η σημαντικότερη ωστόσο συμφωνία έχει να κάνει με την δικτύωση του «Ράδιο Ένα» με το νέο ραδιοφωνικό σταθμό του Ομίλου 24 Media τον οποίο ανέλαβε να στήσει από την αρχή ο γνωστός δημοσιογράφος
Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος πήρε το λόγο στη συνέχεια για να μιλήσει γι’ αυτή τη νέα συνεργασία.

Κ.Αρβανίτης: Θέμα δημοκρατίας η χειραγώγηση των ΜΜΕ μέσω του «στησίματος» των μετρήσεων τηλεθέασης

O διευθυντής ραδιοφώνου της 24 Media Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Γ.Καρεκλίδη από την περίοδο που συνεργάστηκαν με τον «Δίαυλο 10» καθώς και στο δίκτυο ραδιοφωνικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ και κατ’ επέκταση ο περιορισμός στη Δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση. Δίνοντας ως παράδειγμα την είδηση περί σύλληψης δύο στελεχών εταιρίας μετρήσεων τηλεθέασης, ο κ. Αρβανίτης περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο χειραγωγούνταν τα ΜΜΕ μέσω του ελέγχου των μετρήσεων τηλεθέασης και κατ’ επέκταση των διαφημιστικών κονδυλίων. Αυτό όπως είπε είναι θέμα δημοκρατίας την οποία κάποιοι έχουν καταλάβει και εφαρμόζουν με λάθος τρόπο. Αναφερόμενος στη συνεργασία μεταξύ του «Ράδιο Ένα» και του νέου σταθμού της 24 Media ο κ. Αρβανίτης δήλωσε πως πρόκειται για ένα ενημερωτικό ραδιόφωνο που θα εκπέμψει ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέσα από τη συχνότητα 88,6 στην Αττική περί τα μέσα Μαΐου. Μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του σταθμού οι μουσικοί παραγωγοί Οδυσσέας Ιωάννου και Μαργαρίτα Μυτιληναίου και ο δημοσιογράφος Χρήστος Βασιλόπουλος. ενώ οι μεταγραφές συνεχίζονται. Το σήμα του σταθμού θα ξεκινήσει, εκτός από το Βόλο να εκπέμπει άμεσα και σε Δωδεκάνησα, Καβάλα, Κυκλάδες, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Κρήτη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της χώρας.

Η εκδήλωση για τον εορτασμό των 28ων γενεθλίων του «Ράδιο Ένα» ολοκληρώθηκε με μπουφέ και ποτό. Το «παρών» έδωσαν ο πατέρας Απόστολος Θάνος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η πρώην υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι Βουλευτές Μαγνησίας Μάκης Μπαλλής και Χρήστος Μπουκώρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν.Ιωνίας Κώστας Τσέλιος, οι πρώην Δήμαρχοι Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και Πάνος Σκοτινιώτης, ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Παντσάς, ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου και νομικός σύμβουλος του Ομίλου Καρεκλίδη Νίκος Μόσχος, ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστας Βογιατζής, ο αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, Μιχάλης Καστρινάκης, ο υπεύθυνος οργάνωσης της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ Νίκος Αθανασάκης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Γιάννης Τόλιας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Μπάμπης Πόζογλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου Ευθύμης Τσάμης, Ο πρόεδρος της Λέσχης Βόλου, δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Τάσος Λάππας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου Κώστας Ματσιόλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας & Κ.Ελλάδος Δημήτρης Χορταργιάς, Ο β’ αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Σπύρος Μαρδέλης, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Ν.Ιωνίας Ελένη Κοπάνου, ο εκδότης της εφημερίδας «Θεσσαλία» Βασίλης Δανός, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ και περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Χαλέβας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Καλτσογιάννης και Δημήτρης Λουφόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου Φωτεινή Κοκκινάκη, Ιάσονας Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ελένη Ανδρέου Μεϊκοπούλου, Νατάσσα Οικονόμου, Αχιλλέας Καλυβιώτης, Γιάννης Λαΐνας, Τέλης Δουλόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» Βασίλης Μπακαλιάνος, ο διευθυντής του Α.Σ. Ν.Αγχιάλου «Η Δήμητρα» Γιώργος Κόκκαλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Θεσσαλίας Αλέκος Κουτσελίνης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν.Μαγνησίας Κώστας Πελεκούδας, ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο Γιάννης Μίλτος, ο υπεύθυνος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος, ο οργανωτικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού» Αλέξανδρος Καπανιάρης, η πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας» Σούλα Μπαρτζώκα, το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας Κώστας Βολιώτης, το μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας Ιωάννα Καραμαργιού, ο Γενικός Διευθυντής της κλινικής ΑΝΑΣΣΑ γιατρός Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Αναστασίου και Κατερίνα Τασσοπούλου, Βασίλης Ζηνέλης που πέρασαν για ένα σημαντικό διάστημα της καριέρας τους από το «Ράδιο Ένα», πολλοί φίλοι και πελάτες του σταθμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.