Συμβούλιο Πλημμελειοδικών: Κίνδυνος αξιόποινων πράξεων υπό την καθοδήγηση Κουφοντίνα

Τι αναφέρεται στο σκεπτικό απόρριψης του νέου αιτήματος αδείας που πολυισοβίτη

Σοβαρό κίνδυνο, κατά τη διάρκεια της άδειάς του, ο Δ. Κουφοντίνας, να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις και να σχεδιάσει και να καθοδηγήσει τις ως άνω αναφερόμενες οργανώσεις, ομάδες και συλλογικότητες του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου, με τις οποίες ο ίδιος δηλώνει «αλληλέγγυος» και εξακολουθεί ακόμη και μέσα από τη φυλακή να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, βλέπει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, στο σκεπτικό της απόρριψης του αιτήματος 9ήμερης εορταστικής άδειας, του πολυισοβίτη της 17Ν.

Επίσης εκτιμούν ότι υπάρχει βάσιμη προσδοκία ότι τοιουτοτρόπως ο κρατούμενος θα κάνει κακή χρήση της άδειάς του και η λήψη μέτρων για τη σταδιακή επάνοδό του σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας, με την παροχή αδειών, ουδεμία ωφέλεια μπορεί να έχει για την προσωπικότητά του.

Όπως σημειώνεται στο βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο Δημ. Κουφουντίνας ηλικίας σήμερα 61 ετών, είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου ηλικίας 28 ετών, ασχολούμενος επαγγελματικά με τη μελισσοκομία με την υποστήριξη της συζύγου του, κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο σωφρονιστικό κατάστημα Κασσαβέτειας δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά, ενώ ασχολείται με μεταφράσεις βιβλίων και εργάζεται στις αγροτικές εργασίες που ορίζει η Διεύθυνση του ως άνω σωφρονιστικού καταστήματος, το τελευταίο δε χρονικό διάστημα απασχολείται στο μάρκετ του Καταστήματος Κράτησης.
Επιπλέον, έχει λάβει έξι τακτικές άδειες και δη, τέσσερις από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και δύο από την Κασαβέτεια, των οποίων έκανε καλή χρήση. Σε περίπτωση που του δοθεί η αιτούμενη τακτική άδεια, δήλωσε ότι θα διαμείνει στην οικία της συζύγου του. «Εντούτοις, από τις συνθήκες της ατομικής και κοινωνικής κατάστασής του, εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος, κατά τη διάρκεια της άδειας, να τελέσει νέα εγκλήματα, ενώ δεν συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν θα κάνει κακή χρήση αυτής (άδειας)», επισημαίνεται στο βούλευμα.

Αφού αναφέρονται δηλώσεις του κατά καιρούς όπως «να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία», «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων» και «η ένοπλη δράση δείχνει το δρόμο για την κλιμάκωση του κοινωνικού και του πολιτικού αγώνα», το βούλευμα επισημαίνει ότι «δεν είναι πρόθυμος, να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του «κρατικού μονοπωλίου της βίας» και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας», ενώ αναφέρεται ακόμη ότι «ενδεικτικό στοιχείο της προσωπικότητας του εν λόγω καταδίκου είναι η παντελής και απολύτως συνειδητή έλλειψη οποιασδήποτε μεταμέλειας για τις άδικες πράξεις τις οποίες τέλεσε και τις οποίες εξακολουθεί να θεωρεί ως πολικά εγκλήματα, θέτοντας τον εαυτό του σε θέση ήρωα-πολιτικού κρατουμένου”».

Ακόμη οι δικαστές επισημαίνουν ότι ο Κουφοντίνας «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως «αίμα».

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν να δοθεί άδεια στον πολυισοβίτη εκτελεστή της 17Ν και η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για απόρριψη της προσφυγής του κρατούμενου κατά της με αριθμό 71/10.12.2019 απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης Κασσαβέτειας, με την οποία απορρίφθηκε, κατά πλειοψηφία, αίτησή του περί χορήγησης σ` αυτόν τακτικής άδεια απουσίας, ήταν επίσης κατά πλειοψηφία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.