Συνδρομή της εισαγγελέως Ανηλίκων ζητούν γονείς για να συμβουλέψουν τα παιδιά τους!

Έξαρση παρουσιάζει τελευταία το φαινόμενο, ενώ μόνο χθες, υπήρξαν έξι περιπτώσεις!

Τη συνδρομή ακόμη και της Εισαγγελίας Ανηλίκων Βόλου ζητούν γονείς, προκειμένου να πείσουν τα παιδιά τους να τους ακούνε, να μην τους αντιμιλούν και να ξεμπλέξουν από παρέες που τα οδηγούν σε αξιόποινες πράξεις όπως χρήση ναρκωτικών ή κλοπές.
Το φαινόμενο τελευταία, παρουσιάζει έξαρση και μόνο χθες καταγράφηκαν έξι περιπτώσεις γονέων που είδαν την εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, από την οποία ζήτησαν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.
Τα παράπονα των γονέων, αφορούν κυρίως μαθητές Λυκείου 15-16 χρονών, που όπως υποστηρίζουν, τους μιλάνε άσχημα, ή θεωρούν πως τα άτομα με τα οποία συναναστρέφονται, τους οδηγούν σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, όπως είναι οι κλοπές.
Παρέμβαση ώστε να γίνει νουθεσία
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε περίπτωση γονέα που απευθύνθηκε στην Εισαγγελία, ζητώντας να γίνει παρέμβαση στην κατεύθυνση της νουθεσίας, επειδή το ανήλικο παιδί επιδεικνύει ανυπακοή, μιλά σε υψηλό τόνο και επιχείρησε μάλιστα να χειροδικήσει.
Οι γονείς φέρεται αρχικά να ζητούν τη βοήθεια της Αστυνομίας, χωρίς, ωστόσο να είναι δυνατό να γίνει κάποια παρέμβαση από μέρους της, από τη στιγμή που δεν τελείται έκνομη πράξη ή ο γονέας δεν καταθέσει μήνυση εις βάρος του παιδιού του.
Οι αρμοδιότητες της εισαγγελέως Ανηλίκων είναι περιορισμένες και μπορεί να επέμβει σε περιπτώσεις αφαίρεσης επιμέλειας του ανήλικου από τους γονείς ή τον γονέα που δεν έχουν την πρέπουσα συμπεριφορά ή αυτεπάγγελτα εάν ο ανήλικος διαπράξει κάποιο κακούργημα, σχηματίζοντας δικογραφία εναντίον του.
Κατά καιρούς γίνονται καταγγελίες για χρήση ναρκωτικών ουσιών από εφήβους, όμως και πάλι η εισαγγελική αρχή δεν μπορεί να δώσει λύση, αφού ο γονέας θα πρέπει να απευθυνθεί σε σχετικές δομές, όπως το ΚΕΘΕΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.