Συνεχίζεται η έκκληση συμπαράστασης 29χρονου Βολιώτη καρκινοπαθούς

Αντιμετωπίζει μία σπάνια μορφή καρκίνου και υποβάλλεται σε συνεχή χειρουργεία

Έκκληση συμπαράστασης και οικονομικής βοήθειας απευθύνει η θεία του 29χρονου Βολιώτη Γιάγκου Παλαμηδά, ο οποίος αντιμετωπίζει μία σπάνια μορφή καρκίνου και υποβάλλεται σε συνεχή χειρουργεία. Η κα. Αθηνά Κατή μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή για την σοβαρή περιπέτεια υγείας του Γιάγκου, ο οποίος δίνει κυριολεκτικά μάχη για να παραμείνει στη ζωή.
Τον αγώνα ζωής που δίνει εδώ και ένα χρόνο ο 29χρονος, έφερε εκ νέου στο φως η «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», την περασμένη εβδομάδα. Ο νεαρός Βολιώτης διαγνώστηκε με μία σπάνιας μορφή καρκίνου, «διφασικό μεσοθηλίωμα του περιτοναίου» και οι χειρουργικές επεμβάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.
Το πρώτο σύμπτωμα ήταν ένα σάρκωμα στο περιτόνιο. Η βιοψία έδειξε χημικό καρκίνο και μέσα σε λίγες ημέρες έγινε το πρώτο χειρουργείο για να του αφαιρεθεί ο όγκος. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του δεν έδειχνε ενθαρρυντικά σημάδια και μετά το πρώτο χειρουργείο ακολούθησαν πολλές εξετάσεις, χημειοθεραπείες κι άλλα χειρουργεία.
Τα τελευταία έγιναν με μία σύγχρονη μέθοδο HIPEC, όπου έγινε αφαίρεση πολλών όγκων που είχαν δημιουργηθεί ξανά, γιατί ο Γιάγκος ανήκει στις ελάχιστες περιπτώσεις, που η κλασσική χημειοθεραπεία του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου, δεν βρίσκει ανταπόκριση στον οργανισμό του.

«Αν δώσει ο καθένας έστω από ένα ευρώ…»

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, έγινε το τελευταίο χειρουργείο στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, με τον Γιάγκο να εξακολουθεί να παραμένει κλινήρης. Οι γονείς του βρίσκονται στο πλάι του και η θεία του κ. Αθηνά Κατή προσπαθεί να ενημερώσει τους Βολιώτες για την κατάσταση της υγείας του ανιψιού της ζητώντας τη βοήθειά τους.
“Σκέφτομαι ότι αν μπορούσε ο καθένας να δώσει από ένα ευρώ, θα μαζεύονταν πολύ εύκολα το απαιτούμενο ποσό για τον ανιψιό μου. Θα ήθελα να ζητήσω και τη βοήθεια των ιδιωτών, να βάλουν κάποιο κουμπαρά στο μαγαζί τους ή σε μεγάλες εκδηλώσεις που θα συγκεντρώνονταν μεγάλος αριθμός ατόμων. Αυτό θα βοηθούσε πολύ τον ανιψιό μου, για να αντιμετωπίσει τα έξοδα, γιατί με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσει να κερδίσει και τη ζωή του”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Κατή μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ».
Η ίδια ανέφερε πως τα έξοδα των χειρουργείων και όλης της θεραπευτικής αγωγής είναι πολλά και χρειάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. “Το χειρουργείο από μόνο του, κοστίζει 30.000 ευρώ, τον παρακολουθούν ειδικοί διατροφολόγοι, κάνει χημειοθεραπείες και πληρώνει τη συμμετοχή, υποβάλλεται μαγνητικές. Υπάρχει μια ομάδα γιατρών που είναι δίπλα του και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί όλα αυτά τα φάρμακα και όλες τις υποδείξεις τους. Πολλά από αυτά είναι ιδιωτικά, γιατί δεν καλύπτονται από το ταμείο, όπως και το χειρουργείο δεν καλύπτεται.
Πρέπει να μαζεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή συνεχόμενα κάποια λεφτά γιατί δεν ξέρουμε πότε θα εμφανιστεί το επόμενο χειρουργείο ή τι θα χρειαστεί από φάρμακα και συμπληρωματικές εξετάσεις. Τώρα ό,τι είχε μαζέψει η αδελφή μου τελείωσαν , γιατί εκτάκτως έκανε ο Γιάγκος το χειρουργείο στο τέλος Σεπτεμβρίου και γι’ αυτό προσπαθούμε, για να πληρώσει και το υπόλοιπο ποσό του χειρουργείου και τα επόμενα άμεσα έξοδα, που είναι γύρω στις 20.000 ευρώ”, ανέφερε η θεία του 29χρονου καρκινοπαθή.

Οι εξετάσεις του στην Αμερική

Μιλώντας για την κρισιμότητα της κατάστασης του νεαρού Βολιώτη, η κ. Κατή ανέφερε πως η επίσημη ιατρική δεν θα τον κρατούσε στη ζωή, ενώ οι χημειοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε πέρυσι, δεν φέρανε κάποιο αποτέλεσμα. Τώρα, από το Διαβαλκανικό Κέντρο όπου και νοσηλεύεται ο 29χρονος, στάλθηκαν οι εξετάσεις του στην Αμερική σε ένα ειδικό κέντρο, προκειμένου να συστήσουν οι γιατροί ένα κατάλληλο σχήμα χημειοθεραπείας που πρέπει να ακολουθήσει, έτσι ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα.
Η έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων γίνεται καθώς η μορφή αυτή του καρκίνου που πάσχει ο 29χρονος και η μέθοδος με την οποία χειρουργείται δεν αντιμετωπίζεται στα δημόσια νοσοκομεία.

«Ερανικός λογαριασμός στο όνομα του ασθενούς»

” Μακάρι να καλύπτονταν από τα δημόσια νοσοκομεία, γιατί οι Έλληνες γιατροί είναι πάρα πολύ άξιοι και οι γιατροί που έχουν αναλάβει τον ανιψιό μου στα ιδιωτικά κέντρα είναι Έλληνες και είναι άξιοι όσο και οι γιατροί του εξωτερικού. Ο ανιψιός μου έχει πάει και στο Ισραήλ για να πάρει και μια δεύτερη γνώμη και να κάνει εξετάσεις σ’ ένα μεγάλο αντικαρκινικό κέντρο”, ανέφερε η θεία του 29χρονου, η οποία συμπλήρωσε πως υπάρχει πλέον ο ερανικός λογαριασμός στο όνομα του ασθενούς, που έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.
“Όποιος θέλει, μπορεί να επικοινωνήσει και με την αδελφή μου και μητέρα του Γιάγκου για να βρεθεί ένας τρόπος στήριξης του παιδιού , γιατί κάποιοι μπορεί να μην έχουν χρόνο να πάνε στην τράπεζα. Ζητήσαμε και τη βοήθεια του Δήμου Βόλου για να μας κατατοπίσει κι αν μπορούν οι ιδιώτες να βάλουν κάποιο κουμπαρά στα μαγαζιά τους, γιατί είναι πιο εύκολο να προσεγγίσει ο κόσμος και με ένα ευρώ. Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων των πολιτών, όχι μόνο κάποιων μεμονωμένων”, σημείωσε η κ. Κατή, η οποία ανέφερε πως ο «Σύλλογος Πενθεσίλεια» έχει βοηθήσει και στηρίξει, στη συγκέντρωση χρημάτων για τον 29χρονο. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τον Γιάγκο, αυτός είναι ο ερανικός τραπεζικός λογαριασμός:
Τράπεζα Πειραιώς, Αριθμός λογαριασμού: 5610-096532-581, Iban GR3101726100005610096532581. Ονοματεπώνυμο ΠΑΛΑΜΗΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με την οικογένεια μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 24210 85531- 4 όπου υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας της οικογένειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.