Συνεχίζεται το δράμα ενός 12χρονου που αναζητά ακόμη, μια…οικογένεια

Επιστρέφει από τα Νοσοκομεία στη μητέρα του, που δεν μπορεί ωστόσο να το μεγαλώσει, λόγω προβλημάτων

Κορυφώνεται εντός των ημερών, οπότε και θα βγει από Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε πάει για νοσηλεία, το δράμα ενός 12χρονου αγοριού, που αναγκάζεται να επιστρέψει, μετά από μήνες στο σπίτι της μητέρας του, που επιθυμεί ωστόσο, λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων, να δώσει την επιμέλειά του σε άλλη οικογένεια.
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου, δεν μπόρεσε να βρεθεί ίδρυμα που θα φιλοξενούσε το ανήλικο παιδί .
Ο 12χρονος βρίσκεται ψυχολογικά λίγο πάνω από το όριο και χαρακτηρίζεται ψυχολογικά ασταθής, είναι μαθητής ειδικού σχολείου και στις 28 Δεκεμβρίου 2017, είχε πέσει μετά από ατύχημα, από την ταράτσα διώροφου σπιτιού, όπου διαμένει με τη μητέρα του στη Ν. Ιωνία και είχε τραυματιστεί στο πόδι και στη γνάθο. Μετά από νοσηλεία στο «Αχιλλοπούλειο» και σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, επέστρεψε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και φιλοξενούνταν, ενώ το τελευταίο διάστημα μεταφέρθηκε ξανά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την τελευταία θεραπεία και εντός των ημερών αναμένεται να πάρει εξιτήριο.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με το παιδί που είναι ορφανό από πατέρα και έμενε με τη μητέρα του, που λόγω ψυχολογικών και οικονομικών προβλημάτων, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που έχει το παιδί και συμφώνησε να δοθεί σε ίδρυμα ή σε ανάδοχη οικογένεια.
Επειδή όμως δεν βρέθηκε ίδρυμα που να μπορέσει να φιλοξενήσει το παιδί, πλέον η μόνη λύση για το ίδιο και τη μητέρα του φαίνεται να είναι η ανάδοχη οικογένεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.