Συνεχίζονται και σήμερα βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας στη Μαγνησία

Φωτό αρχείου
Βελτίωση του καιρού από αύριο Σάββατο, σε επιφυλακή παραμένουν οι υπηρεσίες

Ίδιο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και σήμερα Παρασκευή, με το καιρικό φαινόμενο «Μπάλλος» να περνά από διάφορες περιοχές και όχι μέχρι χθες νωρίς το βράδυ με ένταση ευτυχώς, από σημεία της Μαγνησίας.
Η πολιτική Προστασία της ΠΕ Μαγνησίας καλεί πάντως τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων να είναι σε επιφυλακή. Στην περιοχή μας η όποια επιδείνωση θα έχει διάρκεια μέχρι και αύριο, Σάββατο, όπου τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν, σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη Τακούδη, Μετεωρολόγο του Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».
Αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή θα συνεχίσει το βροχερό σκηνικό, με την εμφάνιση και καταιγίδων, οι οποίες έρχονται από τη βορειοδυτική Φθιώτιδα, επηρεάζοντας το Νότιο Πήλιο και τις Σποράδες, και λιγότερο την υπόλοιπη Μαγνησία. Ο κ. Τακούδης εφιστά την προσοχή, αν και σημειώνει ότι οι βροχές δεν θα είναι της ίδιας έντασης με αυτές των προηγούμενων ημερών. Ακόμα μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, καθώς στο Βόλο θα κυμανθεί από τους 9.0°C έως τους 11.0° Κελσίου.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επίσης, έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους πολίτες για να προστατευτούν, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα με το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό και τα μηχανήματά τους πρέπει να βρίσκονται οι δήμοι και οι υπηρεσίες αυτών. Σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 6944185068 και στα 24213-52464 , 24213-52459.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου, λόγω ξαστεριάς και απουσίας συννεφιάς, η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και τους 7 βαθμούς Κελσίου. Παρ’ όλα αυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλάζει πλέον το βροχερό σκηνικό και το υποδέχεται η ηλιοφάνεια με νοτιοανατολικού ανέμους. Από το μεσημέρι η θερμοκρασία στον Βόλο θα ανέβει μέχρι και τους 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή ο καιρός αναμένεται αίθριος με τους ανέμους να είναι ανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία στον Βόλο θα κυμανθεί από τους 9.0°C έως 15.0°C.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.