Συνεχίζονται οι μεταφορές βασικών ειδών από τη Μαγνησία στην Εύβοια (φωτογραφίες)

Νέες αποστολές τροφίμων και ζωοτροφών

Oι φωτιές δεν έχουν σβήσει ακόμη στην Εύβοια, και οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονται συνεχή βοήθεια και στήριξη απ’ όλους. Οι κινήσεις από φορείς, συλλόγους, ακόμη και από μεμονωμένα άτομα συνεχίζονται, και ποσότητες τροφίμων, εμφιαλωμένων νερών αλλά πλέον και ζωοτροφών μεταφέρονται σε καθημερινή βάση.

Απέναντι από το Πευκί, οι κάτοικοι του Πλατανιά, του Λαύκου, του Κατηγιώργη και άλλων χωριών έβλεπαν τον καπνό, τις φλόγες, τα δέντρα ακόμη ακόμη να καίγονται και άκουγαν και έβλεπαν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα να επιχειρούν και τα σήματα και καλέσματα να εκκενωθούν τα χωριά. Έτσι, η πρώτη προσπάθεια έγινε προχθές Δευτέρα, με μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και τις εικόνες που αντίκρυσαν να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Σήμερα ακολούθησε η δεύτερη μεταφορά, τόσο ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Εύβοιας, όσο και ζωοτροφών, που είναι άκρως απαραίτητες για τα παραγωγικά ζώα του νησιού…

«Πήγαμε, ήρθαμε απ’ το Πευκί και σώσαμε την ψυχή μας για αυτό το καλοκαίρι. Ας αναλάβουν τώρα πιο δυνατοί από εμάς ώστε να ξαναγίνει αυτός ο τόπος ο παράδεισος που ήταν.

Κάτοικοι του Λαύκου, του  Κατηγιώργη κι εμείς στον Πλατανιά κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό μέσα σε 2 μερόνυχτα για να γλυκάνουμε λίγο και άμεσα τον πόνο των γειτόνων μας. Αν χρειαστεί θα ξαναπάμε» σημειώνει ο εκ των συμμετεχόντων στην προσπάθεια, Σταμάτης Παπαδήμος σε ανάρτησή του στα social media.

Δεν είναι μόνο αυτή η προσπάθεια που έχει γίνει στη Μαγνησία. Από τον Βόλο, από όλους τους δήμους της Μαγνησίας, ακόμη και από το ορεινό Πουρί Ζαγοράς (με πρωτοβουλία του νεαρού σε ηλικία και προσφάτως εκλεγμένου ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού), νέοι και νέες, ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα δεν αρκέστηκαν μόνο στο να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης, αλλά με ιδία μέσα τα μετέφεραν στην Εύβοια, για να δώσουν ανάσες στους κατοίκους του κάποτε καταπράσινου νησιού…

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.