Συνελήφθη και δεύτερο άτομο κατηγορούμενο για δολοφονία 71χρονης πριν από 18 χρόνια

Μετά από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή, όπου θα οδηγηθεί μετά τη μεταγωγή του

Συνελήφθη, μετά από ένταλμα του ανακριτή Βόλου, ενώ πέρασε στο έδαφος της Ελλάδας από τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής, ένας 44χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Χρυσούλας Σπαθούλα, πριν 18 χρόνια στο σπίτι της στο Διμήνι, όπου ζούσε μόνη.
Τον 44χρονο υπέδειξε, ως τον άνθρωπο που σκότωσε την άτυχη γυναίκα, ο 43χρονος Αλβανός που συνελήφθη στις 2 Ιουλίου 2020, από δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο σπίτι και είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι πήγε στο σπίτι για να κλέψει λίρες, που η γυναίκα ισχυριζόταν ότι είχε, αλλά ότι δεν τη σκότωσε.
Ο 44χρονος αναμένεται να μεταχθεί τις επόμενες μέρες στον Βόλο και να οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.
Τον Μάιο του 2002 η Χρυσούλα Σπαθούλα, σε ηλικία 71 χρονών, έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Το πτώμα της συνταξιούχου του ΙΚΑ βρέθηκε στη φτωχική της μονοκατοικία, στο Διμήνι, δύο περίπου ημέρες μετά τη δολοφονία, από γείτονες. Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο θάνατός της επήλθε 30 περίπου ώρες πριν τον εντοπισμό της και αρχικά η ιατροδικαστής θεώρησε ότι ο θάνατός της επήλθε από κατακλυσμιαία αιμορραγία, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Δύο περίπου 24ωρα αργότερα ωστόσο η νεκροψία επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνομικών, για βίαιο θάνατο και για δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.