ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα ζητήσουμε εκλογές όσο είναι έτσι η υγειονομική κατάσταση στη χώρα»

O ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ζητήσει εκλογές όσο η υγειονομική κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι σε αυτά τα επίπεδα ξεκαθάρισε το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος. Παράλληλα επέμεινε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά για τις καταστροφικές πυρκαγιές σημειώνοντας ότι «ειπώθηκε μία συγγνώμη και κανένας δεν κατανόησε τον λόγο γιατί ειπώθηκε αυτή η συγγνώμη».

«Δεν θα ζητήσουμε εκλογές όσο η υγειονομική κατάσταση είναι αυτή που είναι. Όποιος νομίζει ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, πρέπει να το ξανασκεφτεί. Το να λέγαμε ότι ο κόσμος θα συνωστιστεί σε μία εκλογική διαδικασία, είναι ανεύθυνο. Οι ευθύνες θα καταλογιστούν, τίποτα δεν θα ξεχαστεί» είπε στο MEGA ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τις πυρκαγιές σημείωσε ότι «η αντιπυρική περίοδος είναι μπροστά μας» υπενθυμίζοντας ότι «τέτοιες μέρες πέρυσι στην Εύβοια είχαμε θρηνήσει 8 συμπολίτες μας που είχαν πνιγεί από πλημμύρες μετά από φωτιές».

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν ζητάμε παραιτήσεις, γιατί δεν ζητάς από ένα σκιάχτρο να παραιτηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Ηλιόπουλος κάνοντας λόγο για κατάρρευση του επιτελικού κράτους.

«Ειπώθηκε μία συγγνώμη και κανένας δεν κατανόησε τον λόγο γιατί ειπώθηκε αυτή η συγγνώμη. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε την επόμενη ημέρα ότι έγιναν όλα καλά. Με αυτή την έννοια εάν ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να έχει υφυπουργούς και υπουργούς που αλληλοσυγχαίρονται και θεωρούν ότι όλα πάνε καλά, είναι δικό του πρόβλημα», είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν γίνεται να χρωστάνε στο Κράτος.

«Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται καλά με το επιτελείο του, είναι δικό του πρόβλημα. Όποια παραίτηση και να κάνει ο Πρωθυπουργός δεν γλιτώνει από την ευθύνη που τον βαραίνει», τόνισε.

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ανοιχτά μέτωπα, να προχωρήσουμε την αντιπλημμυρική προστασία αυτών των περιοχών και να ανοίξουμε τη συζήτηση για την επόμενη μέρα» συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «έχουμε κυριολεκτικά μία περιοχή που έχει σβηστεί από τον χάρτη».

«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με συγκεκριμένες προτάσεις και να συζητήσουμε για την οικονομική κρίση», είπε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «όταν καταργείς τους δασικούς χάρτες, κλείνεις το μάτι σε όσους σκοπεύουν να καταπατήσουν δασικές εκτάσεις. Εμείς είμαστε εδώ με προτάση για την προστασία της ζωής των ανθρώπων, την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και να ανοίξουμε την κουβέντα για τον κλιματικό νόμο».

Επιμένοντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι «η βοήθεια που θα δοθεί δεν μπορεί να έχει χαρακτήρα δανείου. Επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Το κλειδί είναι εάν θα έχουμε το κουράγιο ως πολιτικό σύστημα να ακούσουμε την τοπική κοινωνία, εάν δηλαδή θα καταθέσουν προτάσεις».

Newsbomb.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.