Σύσκεψη για την μετάλλαξη Όμικρον – Εισήγηση της επιτροπής για… μέτρα και για τους εμβολιασμένους

Τι συζητήθηκε

Συναγερμό έχει σημάνει στην κυβέρνηση η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

Και μπορεί η σύσκεψη που έγινε σήμερα (19.12.2021) υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου να μην ήταν έκτακτη, αλλά είχε επείγοντα χαρακτήρα και όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους.

Παρόντες στην σύσκεψη που είναι η μια από τις 3 που γίνονται εβδομαδιαίως, ήταν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το οποίο τονίστηκε ήταν ότι νέα μέτρα δεν θα ληφθούν προς το παρόν, αλλά υπογραμμίστηκε η ανάγκη να καθυστερήσει η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας. Με άλλα λόγια να κερδίσουμε χρόνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ειδική επιτροπή επιστημόνων έχει εισηγηθεί μέτρα για την περίοδο των γιορτών, ακόμα και για τους εμβολιασμένους, τα οποία εξετάζει η κυβέρνηση, χωρίς ακόμα να έχει λάβει αποφάσεις. Μεταξύ των μέτρων που έχουν εισηγηθεί είναι το υποχρεωτικό rapid test στην εστίαση για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στην σύσκεψη, έγινε επίσης μια πρώτη αποτίμηση του μέτρου που εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί για την είσοδο των ταξιδιωτών στην χώρα μας, αλλά και πως προχωρούν οι εμβολιασμοί που είναι ο βασικός τρόπος να θωρακιστεί ο πληθυσμός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.