Συσκευή αποστείρωσης καταστρέφει τον κορωνοϊό!

Δρ. Γιώργος Νικολαΐδης: «Η υπεριώδης ακτινοβολία της συσκευής οδηγεί 100% στην καταστροφή του Covid 19»

Μια πρωτότυπη συσκευή αποστείρωσης του αέρα, η οποία εγκλωβίζει και καταστρέφει παθογόνα μικρόβια, βακτήρια μύκητες και ιούς, σε κλειστούς χώρους -σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε νοσοκομεία, σε σχολεία σε εργασιακούς χώρους κ.λπ., έως και 93%, μεταξύ αυτών και τον κορωνοϊό, παρουσιάστηκε πρόσφατα από ομάδα καθηγητών.

Την καινοτόμα και ειδικά στην εποχή μας απαραίτητη συσκευή, σχεδίασε και κατασκεύασε ερευνητική ομάδα καθηγητών του κατασκευαστικού τομέα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την οποία έλεγξε- σε πραγματικό χρόνο – το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur.

«Η συσκευή αυτή πρωτοπορεί σε διεθνές επίπεδο, από άλλες παρόμοιες συσκευές, καθώς διαθέτει θωρακισμένη και εστιασμένη ακτινοβολία, κατάλληλου μήκους κύματος υψηλής ισχύος», τόνισε κατά την παρουσίασή της ο καθηγητής Δρ. Γιώργος Νικολαΐδης.

Ο Καθηγητής μίλησε αποκλειστικά στο Ράδιο ΕΝΑ και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, για τη συσκευή και αναλύει τη χρήση, αλλά και την πρακτικότητά της, εφόσον είναι πολύ πιθανό, όπως ισχυρίζεται και ο ίδιος, να βοηθήσει στην εξάλειψη του κορωνοϊού, αλλά και στην προστασία από άλλους ιούς και μικρόβια.

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΣΕΡΗ

Κ. Καθηγητά, ποιο ήταν το ερέθισμα της έρευνας που διεξήχθη; Θα μας πείτε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία της έρευνας, αλλά και για την κατασκευή της συσκευής;

Την έρευνα την ξεκινήσαμε ύστερα από έρευνα που έγινε στην αγορά για τις ήδη υπάρχουσες συσκευές. Βλέποντας τις ιδιότητές τους, παρατηρήσαμε ότι κατά 99% ήταν απογοητευτικές. Στη δική μας συσκευή χρησιμοποιούμε τη μέθοδο της υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία «χτυπά» φίλτρα heap και τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη στην αγορά. Τα φίλτρα hepa εγκλωβίζουν τα μικρόβια και τους ιούς. Ελπίζουμε ότι με τη χρήση της ακτινοβολίας θα καταστραφεί ο ιός και όλα τα μικρόβια.

Υπάρχει, βέβαια, μια τεχνική διαφορά. Το φίλτρο hepa είναι σαν πλισέ ύφασμα, έχοντας εσοχές και εξοχές. Όταν πέφτει η υπεριώδης ακτινοβολία πάνω σε ένα τέτοιο φίλτρο, πέφτει παράλληλα προς τις επιφάνειες που επικάθονται τα μικρόβια και ο ιός, οπότε δεν τα αφήνει να ενεργήσουν. Από την άλλη πλευρά, εάν χρησιμοποιηθεί μόνη της η ακτινοβολία δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να σκοτωθεί ο ιός. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι χρειάζονται 10 με 40 δευτερόλεπτα για να σκοτωθεί ο ιός. Εδώ, έχουμε επέμβει, αλλάζοντας τη γεωμετρία. Προσθέσαμε ένα τρίτο φίλτρο, το οποίο εξαναγκάζει την ακτινοβολία να διαχυθεί επάνω και βαθειά στο φίλτρο hepa και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η πλήρης εξουδετέρωση. Αυτό που μετρήσαμε με το Ινστιτούτο Παστέρ, είναι τα παθογόνα μικρόβια του αέρα. Είδαμε ότι η φίλτρανση οδήγησε σε μείωση των μικροβίων κατά 95% μέσα σε 15 λεπτά. Το γεγονός, βάση της διεθνούς βιβλιογραφίας, όπως είναι το Harvard και το Columbia, ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι η υπεριώδης ακτινοβολία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την καταστροφή των ιών, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι έχουμε με αυτόν τον τρόπο 100% καταστροφή του κορωνοϊού.

Μπορεί αυτή η συσκευή να «πάρει σάρκα και οστά» στην καθημερινότητά μας; Σε ποια μέρη μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε;

Η συσκευή είναι ευέλικτη σε σχεδιασμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους χώρους. Είτε μικρούς, είτε μεγάλους, για νοσοκομεία, αλλά και αλλού. Ήδη έχουμε πραγματοποιήσει την εφαρμογή του σε βαγόνι του μετρό και σε λεωφορείο και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Όταν υπάρχει συνωστισμός, οι μάσκες δεν είναι αρκετές για να προφυλάξουν την αναπνοή μας από την αναπνοή του άλλου και εφόσον η απόσταση είναι μικρότερη των 30 εκ. Φανταστείτε στο λεωφορείο και στο τρένο που ο ένας είναι κολλητά με τον άλλον. Με την μάσκα δεν γίνεται 100% φίλτρανση. Στόχος μας να εφαρμοστεί η τεχνολογία αυτή, όπου υπάρχει συνωστισμός. Πιθανώς έλεγχος να γίνει σύντομα και στα αεροπλάνα, που είναι εξίσου σημαντικό.

Η συσκευή μπορεί να βγει άμεσα και ευρέως στην αγορά; Κι αν ναι, μπορεί να εξασφαλιστεί η αγορά του μετέπειτα από τις επιχειρήσεις και το ευρύ κοινό;

Στόχος μας είναι να γίνει άμεση παραγωγή της συσκευής. Άλλωστε, η συσκευή έχει σχετικά χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τις τιμές που κυκλοφορούν στην αγορά. Απευθύνεται σε οργανισμούς, σε εταιρείες, στα τρένα, στα λεωφορεία, στα αεροπλάνα. Απευθύνεται σε όλους. Μάλιστα, κάποιες συσκευές ίδιου τύπου που είναι μικρές, δεν έχουν τη δυνατότητα παροχής αέρα.

Αλλά ακόμα και μεγαλύτερης παροχής αέρα συσκευές η κατασκευή τους είναι τέτοια που στην έξοδο της συσκευής η ταχύτητα του αέρα είναι πολύ μικρή. Φανταστείτε μια καλή συσκευή που αγοράστηκε από το πανεπιστήμιο και δουλεύει στην τελευταία σκάλα εκτοξεύει αέρα με ταχύτητα 1,5 μέτρο το δευτερόλεπτο. Στην ουσία είναι μια γρήγορη αναπνοή. Μια τέτοια συσκευή, επομένως, δεν μπορεί να αλλάξει τον αέρα πολύ γρήγορα σε μια αίθουσα με 120 φοιτητές. Οποιαδήποτε αποστείρωση έχει έννοια, όταν γίνεται γρήγορα.

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού ωστόσο, θα απεγκλωβιστούμε κατά κάποιον τρόπο με αυτή τη συσκευή και από όλα τα υπόλοιπα μικρόβια, βακτήρια και ιούς, σωστά;

Πολύ σωστά. Πλέον με την εφαρμογή και τη χρήση της συσκευής, παραδείγματος χάριν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όταν τελειώσει η πανδημία, θα σε προφυλάσσει από τον ιό της γρίπης. Δεν χρωστάει κανείς τίποτα να χρησιμοποιεί το λεωφορείο το πρωί και να γυρνάει στο σπίτι άρρωστος. Το ίδιο ισχύει και όπου αλλού έχει συνωστισμό. Η συσκευή θα «παίξει» σημαντικό ρόλο στην δημόσια υγεία. Ο αγώνας μας από εδώ και πέρα είναι να προωθηθεί μέσω της Ελλάδας, καθώς είναι ελληνική πατέντα. Ταυτόχρονα, θα είναι τιμή για το Πανεπιστήμιο και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που συνεργάστηκαν, αλλά και για τη χώρα. Εκτιμώ, ότι είναι ένα «λιθάρι» στην άμυνα κατά των ιώσεων και κυρίως του SARS-COV2.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τα πειράματα, που έγιναν σε πραγματικό χρόνο και τα οποία πραγματοποιήθηκαν, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur σε βαγόνι του μετρό, σε λεωφορείο και σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα, όπως τόνισε ο προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου του Ινστιτούτου Pasteur, Δρ. Ιωάννης Ράμπιας:

-Σε χώρο εργαστηρίου φοιτητών του ΠΑΔΑ, όγκου περίπου 84 m3,  κάνοντας χρήση της συγκεκριμένης συσκευής αποδείχθηκε ότι σε 15λεπτη λειτουργία το μικροβιακό φορτίο ελαττώθηκε κατά 55%, ενώ στα 60 λεπτά η μείωση ήταν της τάξης του74%.

-Σε βαγόνι του metro, μήκους 17 μέτρων και όγκου 97,75m3,  η μείωση του μικροβιακού φορτίου εντός 15 λεπτών ήταν 90%,ενώ σε 30 λεπτά ήταν 93%.

-Σε λεωφορείο της ΟΣΥ, μήκους 12 μέτρων και όγκου 64m3,  η μείωση εντός 15 λεπτών ήταν 50%, ενώ σε 30 λεπτά ήταν 66%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.