Συστάσεις της Εισαγγελίας για την Καραμπατζάκη

Δεν έλαβε θέση, αλλά ζήτησε να υπάρξει ηρεμία απ΄όλες τις πλευρές

Σε συστάσεις προχώρησε τελικά η Εισαγγελία για το θέμα της οδού Καραμπατζάκη, μετά τις πρωϊνές εξελίξεις, και την παρουσία στα Δικαστήρια εκ μέρους της δημοτικής αρχής του Θ. Θεοδώρου και των πολιτών που αντιδρούν στα έργα, της Φωτεινής Κοκκινάκη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Εισαγγελέας δεν έλαβε θέση από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη δικαστικές προσφυγές και άλλες δράσεις, αλλά ζήτησε να υπάρξει ηρεμία απ΄όλες τις πλευρές. Μιλώντας στο “Ράδιο-Ένα 102,5” η δημοτική σύμβουλος, κάλεσε τον κόσμο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις στο σημείο.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι υλοποιεί την απόφαση που ελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Ως εκ τούτου ο εισαγγελέας το νόμο που μπόρεσε να πει είναι κάντε λίγο υπομονή μέχρι τη Δευτέρα, διότι γι’ αυτή την απόφαση έχουν γίνει προσφυγές και να πέσουν λίγο οι τόνοι», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να κάνει κάτι εκτός από συστάσεις.
Η κ. Κοκκινάκη είπε ότι ενημερώθηκε και ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, που βρέθηκε επί της Καραμπατζάκη – Λ. Ειρήνης, ότι οι κάτοικοι δεν φεύγουν από το σημείο και τόνισε ότι οι κάτοικοι θα αγωνιστούν για να μην εξαφανιστεί αυτός ο πνεύμονας πρασίνου της πόλης.

Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο, ο αστυνομικός υποδιευθυντής ενημέρωσε τον εισαγγελέα ότι δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, για να γίνει το έργο, διότι εκεί θα χρειαστούν διμοιρίες υποστήριξης, για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι, ώστε να δουλέψουν τα μηχανήματα.
«Το έργο αυτό, αν θα γίνει, θα γίνει με συγκεκριμένο τρόπο», επισήμανε η δημοτική σύμβουλος, που κάλεσε τον κόσμο να πάει στο σημείο, διότι η παρουσία κόσμου ίσως ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
Η Φωτεινή Κοκκινάκη είπε ότι η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν παίρνει από λόγια, αλλά όσα γίνονται είναι παράνομα με τη λογική της λειτουργίας του Δήμου, κάτι που θα αποδειχτεί το επόμενο διάστημα και μέχρι τον Φεβρουάριο που είναι η δίκη στο ΣτΕ. «Μέχρι τότε οι κάτοικοι πρέπει να κρατήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρωί

Ο Δήμος Βόλου στειλε μηχανήματα τελικά στην οδό Καραμπατζάκη ο Δ. Βόλου, λίγο μετά τις οχτώ το πρωί, παρά την παρουσία πολιτών και τις σχετικές αποτρεπτικές, αναφορικά με τη συνέχιση των εργασιών αποφάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σε καταγγελία ότι η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σήμερα το πρωί στον σχεδιασμό της για την διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη, προχώρησε από χθες αργά το βράδυ η Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα, παρά την εκκρεμοδικία που υπάρχει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με συνέπεια να τεθούν σε επιφυλακή οι ομάδες περιφρούρησης. Μέχρι τις οχτώ περίπου το πρωί, δεν είχε εμφανιστεί κανένα συνεργείο, ενώ δυναμική από τα ξημερώματα, ήταν, η παρουσία των περιοίκων.

Τελικά, μετά τις οχτώ το πρωί, εμφανίστηκαν συνεργεία της δημοτικής αρχής, παρουσία σύσσωμων των συμβούλων της πλειοψηφία, έχοντας απέναντί τους, τους πολίτες, αλλά και συμβούλους των μειοψηφιών. Ωστόσο, μηχάνημα του δήμου, έσπασε πλακάκια του πεζόδρομου, αλλά σταμάτησε και πάλι μετά την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων, που μπήκαν μπροστά στα μηχανήματα και κάλεσαν την Αστυνομία, ενώ ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, ζήτησε από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και των κατοίκων να πάνε τα χαρτιά που διαθέτουν στην Εισαγγελία, προκειμένου να αποφανθεί.
Προς το παρόν οι εργασίες σταμάτησαν και πάλι, ενώ πολίτης, πήρε τσιμέντο και άλλα υλικά, να φτιάξει και πάλι τον πεζόδρομο που χάλασε… Στο χώρο σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πάει και κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να κάνει ελέγχους στο εργαζόμενο προσωπικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.