Τ. Μπασδάνης: «Κοινό σχέδιο δράσης με όλους τους τοπικούς φορείς»

Ώστε να εκμεταλλευθούμε σωστά, αεροδρόμιο, λιμάνι, βιομηχανική ζώνη

Να δημιουργηθεί ένα «κοινό σχέδιο δράσης» για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, μέσα από την στήριξη των υποδομών της Μαγνησίας, συνηγόρησε σε πρόταση που έκανε μέσω του «Ράδιο-Ένα 102,5», ο Γιώργος Καρεκλίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης.

Όπως σημείωσε, «το μεγάλο βάρος πέραν της περιφέρειας του νομού, πέφτει σε ότι αφορά στην ανάπτυξη, στο πολεοδομικό μας συγκρότημα. Έτσι, μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο δήμος Βόλου, ο ΟΛΒ, τα Επιμελητήρια κ.α. να χαράξουμε μια στρατηγική ενιαία, ώστε γρήγορα η πόλη μας και ο νομός μας, να αλλάξει ρότα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε αποτελέσματα αν σχεδιάζουμε στο «πόδι»…» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπασδάνης, αναφέρθηκε και στη ψήφιση των μέτρων, τονίζοντας ότι «αν δεν υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα αντιμετωπίσουμε πολλά οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία γιατί έχασαν την αξιοπρέπειά τους, λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας. Μιλάμε μόνο για φοροεισπρακτικά μέτρα και όχι βελτιωτικά για τις επιχειρήσεις ώστε να ορθοποδήσουν και να μπορέσουν να προχωρήσουν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, «το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά και η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως άνευ προηγουμένου. Αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, πρέπει να υπάρξει αντίσταση, ώστε όσοι προσπαθούν να έχουν ένα εισόδημα, να καταφέρουν να κρατηθούν όρθιοι όπως οι επαγγελματίες».

Όπως εξήγησε ο κ. Μπασδάνης, «εάν συνεχίσει να συρρικνώνεται το εισόδημα του επαγγελματία, καταλαβαίνεται ότι στην πορεία η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη, και κάποιοι θα έρχονται να παίρνουν «αντί πινακίου φακής» ό,τι «φιλέτα» υπάρχουν…»

Σύμφωνα με τον ίδιο τέλος, «πρέπει να δούμε και να «τρέξουμε» άμεσα θέματα που αφορούν στον τόπο μας, όπως η μαρίνα, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, η βιομηχανική ζώνη και να πιέσουμε την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουμε στην εξεύρεση πόρων για την αξιοποίησή τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.