Τα βρήκαν, έπαθαν “αμνησία” και αθωώθηκαν οι ρομά για τη συμπλοκή

Μάλωσαν για… ένα μέτρο οικοπέδου τον Μάιο του 2017

Τα …βρήκαν τελικά οι δύο οικογένειες ρομά από το Μενίδι και το Αλιβέρι, μάρτυρες και κατηγορούμενοι έπαθαν… «αμνησία», αντί για καραμπίνα, φτυάρια και σούβλες, κατέθεσαν ότι η συμπλοκή έγινε με σκουπόξυλα και διάφορα αντικείμενα, όπως παγούρια κλπ., ενώ ο πυροβολισμός που έπεσε στον αέρα, ενδεχομένως ήταν μπύρα που έσπασε στο έδαφος (…) με αποτέλεσμα να αθωωθούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή, για οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς.
Η δίκη έγινε αργά χθες το μεσημέρι, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ τόσο έξω από τα δικαστήρια, όσο και εντός της αίθουσας υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη, υπό τον φόβο σύρραξης μεταξύ των δύο οικογενειών. Τελικά, αφού προηγουμένως τα είχαν βρει θύτες και θύματα, όλα κύλησαν ομαλά.

Γέμισε η αίθουσα από νωρίς

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν έξι ρομά ηλικίας από 30 μέχρι 64 χρονών, μέλη γνωστής οικογένειας από την Αττική, ενώ η αίθουσα ήταν γεμάτη ομοφύλους τους, που πήγαν για να παρακολουθήσουν τη δίκη.
Οι μάρτυρες κατηγορίας, που ήταν οι δύο τραυματισμένοι από τη συμπλοκή ρομά, δήλωσαν ότι η φασαρία που έγινε οφείλεται σε παρεξήγηση για ένα μέτρο οικοπέδου και ότι πήγαν στο σημείο αφού άκουσαν φωνές, ενώ είχαν μαζευτεί περίπου 300 άτομα και στην προσπάθεια που έκαναν να τους χωρίσουν, τραυματίστηκαν. Όπως είπαν και οι δύο πλευρές το μετάνιωσαν, οι σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών αποκαταστάθηκαν και δεν πρόκειται να μαλώσουν ξανά. Αναφορικά με τις συνθήκες της συμπλοκής δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν και δεν είδαν όπλο, ρόπαλα ή φτυάρια.
Ο κατηγορούμενος για οπλοκατοχή και για άσκοπο πυροβολισμό κατέθεσε ότι δεν είχε όπλο και είπε ότι οι οικογένειες τα έχουν βρει, ενώ οι άλλοι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι πήγαν να χωρίσουν αυτούς που μάλωναν, ενώ κανείς δεν κατέθεσε ότι είδε καραμπίνα και ρόπαλα, ούτε άκουσε πυροβολισμό στον αέρα, όπως αναφέρει η αναφορά της Αστυνομίας. Ο τρίτος κατηγορούμενος μόνο δήλωσε ότι ενώ πήγε στο σημείο της συμπλοκής κάποιος τον χτύπησε από πίσω και ο ίδιος πήρε ένα σκουπόξυλο, αλλά δεν θυμάται ποιους χτύπησε και το έκανε για να προστατέψει τους δικούς του.
Σύμφωνα με τους κατηγορούμενους, ο καυγάς ξεκίνησε από τις γυναίκες, που άρχισαν να φωνάζουν μεταξύ τους και στη συνέχεια γενικεύτηκε, ενώ η υπεράσπιση τόνισε το γεγονός, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών είναι καλές πλέον και ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
Τέλος, ο τελευταίος κατηγορούμενος, προσπαθώντας να γίνει πειστικός για το ότι δεν υπήρχε όπλο και δεν έγινε πυροβολισμός στον αέρα δήλωσε ότι έπεσε ένα μπουκάλι μπύρας στο έδαφος και έσπασε και κάποιος που ήταν μεθυσμένος, νόμιζε ότι ήταν πυροβολισμός!

Αθώοι λόγω «αμνησίας»

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας έδρας είπε ότι ο απολογισμός της σύρραξης ήταν επτά κατηγορούμενοι, δύο τραυματίες, από το πρωί δυνάμεις της ΟΠΚΕ να τους φυλούν και παρόλα αυτά δεν θυμάται κανένας τίποτα, ενώ ο πυροβολισμός από την καραμπίνα, έγινε μπουκάλι μπύρας που έπεσε.
«Ο ένας από τους δύο τραυματίες μπορεί να έμενε στον τόπο, ενώ δεν υπολογίζουμε πόσα κοστίζετε στο Ελληνικό κράτος για να σας ψάχνει η Αστυνομία για κατάθεση και κλήση στο δικαστήριο. Οι φιλήσυχοι πολίτες δεν κάνουν φασαρίες, ενώ όλοι οι μάρτυρες έπαθαν «αμνησία» και δεν θυμούνται αν είχαν ρόπαλα, ενώ υπήρχαν τραυματίες», δήλωσε ο εισαγγελέας έδρας.
Είπε δε προς τους συγκεντρωμένους ότι πήγαν στο δικαστήριο να πουν πόσο καλοί άνθρωποι είναι και δεν θα το ξανακάνουν και συμπλήρωσε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία χωρίζουν κάποιους όταν γίνεται συμπλοκή και δεν δίνουν οδηγίες στα παιδιά τους πώς να χτυπούν.
Επειδή οι μάρτυρες έπαθαν «αμνησία» και από τη διαδικασία δεν αποδείχτηκαν οι κατηγορίες, ο εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι, με συνέπεια το Δικαστήριο να τους αθωώσει.

Καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή απειλή

Για παραβίαση δικαστικής απόφασης, εξύβριση και ενδοοικογενειακή απειλή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν Βολιώτη σε συνολική ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, μετατρέψιμη προς 5 € ημερησίως και με δικαίωμα έφεσης.
Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο μετά από μήνυση της αδελφής και του γαμπρού του, διότι ενώ υπήρχε δικαστική απόφαση να μην πλησιάσει το πατρικό του σπίτι, πήγε, προκάλεσε φθορές εξύβρισε και απείλησε την αδελφή του. Ο ίδιος κατηγόρησε στο Δικαστήριο τους συγγενείς του ότι είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο της μητέρας του, ωστόσο δεν γλίτωσε την καταδίκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.