Τακούδης: «Το «φαινόμενο» κινείται νοτιότερα- Δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στη Θεσσαλία»

Τι λέει για τον καιρό ο θεσσαλός μετεωρολόγος

Εν αναμονή του «Elias» βρίσκεται η Μαγνησία, με τον φόβο να υπάρχει σε κάθε κάτοικο μετά τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο «Daniel». Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, από το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν φαίνεται ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στον θεσσαλικό χώρο και σημείωσε ότι το φαινόμενο κινείται νοτιότερα, προς την Φθιώτιδα.

 

Όπως σημείωσε ο κ. Τακούδης σήμερα δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στη Μαγνησία  μέχρι αργά το απόγευμα, εκτός από τις νότιες περιοχές που σημειώνονται κάποιες βροχές ασθενείς. Από εκεί και πέρα, επειδή το σύστημα κινείται ανατολικότερα το κέντρο του θα βρεθεί στον Μαλιακό κόλπο και θα επηρεάσει τη Λαμία και τη Φθιώτιδα γενικά, τη Β. Εύβοια και λίγο και την νότια και ανατολική Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον θεσσαλό μετεωρολόγο α από σήμερα το βράδυ έως την Πέμπτη το πρωί, κατά διαστήματα και κατά τόπους και στη Μαγνησία σημειωθούν βροχές, όχι όμως πολύ έντονες.

«Περιμένουμε για την πόλη του Βόλου ένα ύψος βροχής γύρω στα 30-40 χιλιοστά όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή από σήμερα έως και την Πέμπτη. Στις νότιες περιοχές, δηλαδή Νότιο Πήλιο από Μηλίνα και κάτω, Σούρπη, Πτελεό, Αγίους Θεοδώρους καθώς επίσης και στις Σποράδες κυρίως στη Σκιάθο και έπειτα στη Σκόπελο περιμένουμε  περισσότερη βροχή, 50-70 χιλιοστά και όχι παραπάνω. Το φαινόμενο είναι διαχειρίσιμο .Χρειάζεται λίγη προσοχή και τίποτα περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης και συμπλήρωσε ότι η περιοχή του Αλμυρού και των Φαρσάλων θα δεχτούν περίπου το ίδιο ύψος βροχής .

Από την Πέμπτη προς το μεσημέρι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και το φαινόμενο κινείται προς τη νότια Ελλάδα. Βελτιώνεται ο καιρός, χωρίς οι θερμοκρασίες να ανέβουν πάρα πολύ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες την εβδομάδα είναι μεταξύ 23 και 26 βαθμούς, και 24-25 βαθμούς στην πόλη του Βόλου.

«Δεν δημιουργεί η νέα αυτή κακοκαιρία προβλήματα στον θεσσαλικό χώρο. Ίσως λίγη προσοχή χρειάζεται ο Πηνειός, γιατί οι περιοχές αυτές που είχαν 70-80 χιλιοστά βροχής και με την τωρινή βροχή στην Καρδίτσα, ο Πηνειός θα ανέβει λίγο, αλλά δεν περιμένουμε να ανέβει πάρα πολύ», σημείωσε ο ίδιος.

Τέλος, ανέφερε ότι μετά το καιρικό φαινόμενο «Elias» φαίνεται μία ηρεμία, τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.