Ταξιδιωτικό γραφείο πήρε 14.000€ από τους μαθητές Λυκείου για εκδρομή που δεν έγινε ποτέ

H διεύθυνση του σχολείου κινείται πλέον δικαστικά

Έκαναν πάρτυ, εκδηλώσεις δραστηριότητες και το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από τον οικογενειακό προϋπολογισμό για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό οι μαθητές της Γ’ Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2019-2020. 41 μαθητές στον αριθμό δεν πήραν πότε πίσω τα χρήματα τους για εκδρομή που τελικά ακυρώθηκε λόγω πανδημίας.
Σύμφωνα με τους αγανακτισμένους γονείς πρόκειται για εκδρομή σε Πράγα – Βερολίνο, χρήματα τα οποία κατέβαλαν – ως όφειλαν – ως προκαταβολή για κρατήσεις εισιτηρίων και ξενοδοχείων
Δυστυχώς όμως το τουριστικό γραφείο όχι μόνο δεν επέστρεψε τα χρήματά τους αλλά ουδέποτε επικοινώνησε μαζί τους για την τύχη τους, αλλά και την αποστολή εγγράφων και παραστατικών που να αποδεικνύουν πως είχαν δοθεί ως προκαταβολή, για αυτό και η διεύθυνση του σχολείου κινείται πλέον δικαστικά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Σκιάθου, Λεωνίδα Τζαβαλιά, τον Ιανουάριο 2020, 41 μαθητές της γ’ τάξης του λυκείου, είχαν δηλώσει συμμετοχή σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Πράγα και το Βερολίνο. Από τη διεύθυνση του σχολείου υπογράφηκε σύμβαση με γνωστό τουριστικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, με το οποίο το λύκειο έχει συνεργαστεί για την πραγματοποίηση κι άλλων εκδρομών χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μαθητές κλήθηκαν να δώσουν προκαταβολή για την κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων και δωματίων σε ξενοδοχεία στην Πράγα και το Βερολίνο. Το συνολικό ποσό που προκαταβλήθηκε στο τουριστικό γραφείο προκειμένου να κλείσει την εκδρομή ανέρχεται στο ποσό των 14.000 ευρώ.

Το θέμα επανεκκίνησαν γονείς με επιστολή τους προς το Skiathoslife αγανηκτισμένοι που δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους για χρήματα που με κόπο απέκτησαν και δαπάνησαν οι μαθητές της πρώην Γ’ Λυκείου

Οπως ανέφερε ο κ. Τζαβαλιάς, το γραφείο όχι μόνο δεν επέστρεψε τα χρήματα αλλά επιπλέον δεν έχει αποστείλει στη διεύθυνση του σχολείου παραστατικά από την κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων ή δωματίων ξενοδοχείων, όπου ισχυρίζεται ότι δαπάνησε την προκαταβολή.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε δικηγόρο από τη διεύθυνση του σχολείου και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων των αποφοίτων σήμερα μαθητών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Μουρτζίνο στο τουριστικό γραφείο έχει αποσταλεί εξώδικο ωστόσο δεν έχει δοθεί ούτε καν εξώδικη απάντηση. «Η μόνη λύση είναι πλέον οι γονείς να συναινέσουν για την κατάθεση αγωγής προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα που διέθεσαν για μία εκδρομή η οποία δεν πραγματοποιήθηκε».

Πηγή: https://skiathoslife.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.