Τελειώνει η προθεσμία για αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών και στη Μαγνησία

Αφορά τους δήμους Αλόννησου, Βόλου, Νέας Αγχιάλου, Σκιάθου

Λίγες ημέρες περιθώριο, έχουν, προκειμένου να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους επί των δασικών χαρτών, οι ενδιαφερόμενοι σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, έως τις 27 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους επί των δασικών χαρτών και οι κάτοικοι στους δήμους Αλοννήσου, Βόλου, Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου. Για τους κατοίκους του εξωτερικού η ημερομηνία είναι η 18η Μαρτίου 2020.
Ειδικότερα, εντός του μήνα, προχωρεί η μερική κύρωση των δασικών χαρτών σε 258 περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα , όπου ση Μαγνησία, ανήκουν οι δήμοι Αλοννήσου, Βόλου, Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου
Το σχέδιο
Σύμφωνα και με προηγούμενο δημοσίευμα των «ΝΩΝ», από το υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνωρίζουν το πρόβλημα και αυτός είναι ο λόγος που προωθούν μια σειρά από μέτρα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στις εξετάσεις των αντιρρήσεων. Οι παρεμβάσεις αυτές θα κατατεθούν προς συζήτηση μέσα στο επόμενο διάστημα. Έτσι σε πρώτη φάση, ο ενδιαφερόμενος δεν θα περιμένει να ολοκληρωθούν οι αντιρρήσεις σε όλη την Περιφέρεια. Μόλις εξετάζεται η αντίρρηση και δικαιώνεται από την Επιτροπή Αντιρρήσεων, τότε αυτομάτως θα μπορεί να χρησιμοποιεί το ακίνητο του όπως ο ίδιος νομίζει και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Την ίδια ώρα προωθείται η αύξηση των τριμερών Επιτροπών Αντιρρήσεων (από 142 που είναι σήμερα σε 300). Και θα δίνονται κίνητρα για τη συγκρότηση τους αφού η αμοιβή των μελών των Επιτροπών θα συνδέεται με τον αριθμό αντιρρήσεων που θα εξετάζουν.
Επιπλέον συντάσσεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα προβλέπει το εύρος του πεδίου των δασικών χαρτών. Αυτό γίνεται προκειμένου να μπει ένας φραγμός στις διεκδικήσεις του Δημοσίου και να προστατευτούν οι περιοχές όπου έχουν γίνει αναδασμοί και οι αγρότες καλλιεργούν χωράφια παίρνοντας ακόμη και επιδοτήσεις.
Τι ισχύει για την υποβολή των αντιρρήσεων
Διευκρινίζεται πως οι αντιρρήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής που έχει αναπτύξει το Κτηματολόγιο και διατίθεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.ktimatologio.gr). Oι αντιρρήσεις υποβάλλονται για το σύνολο ή μέρος των εκτάσεων δασικού/χορτολιβαδικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται εντός γεωτεμαχίου/ πολυγώνου επί του οποίου ο ενδιαφερόμενος επικαλείται έννομο συμφέρον. Για κάθε γεωτεμάχιο υποβάλλεται μια ηλεκτρονική φόρμα αντίρρησης, πλην της περίπτωσης που για τμήμα αμφισβητούμενης έκτασης υποβάλλεται η υποβολή της αντίρρησης ατελώς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.