Τέλης Μπασδάνης: Να λειτουργήσει στο τέρμιναλ του λιμανιού, το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας»

«Η μίσθωση σε σούπερ μάρκετ, θα φέρει πρόσκαιρα έσοδα, αλλά όχι και προοπτική στο λιμάνι»

Θετικός στη λειτουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, σε μέρος του ισογείου του τέρμιναλ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. Τέλης Μπασδάνης, που απορρίπτει την προοπτική μίσθωσης του χώρου σε σούπερ μάρκετ, κάτι που θα φέρει πρόσκαιρα έσοδα, αλλά όχι και προοπτική στο λιμάνι του Βόλου.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και είπε ότι το θέμα της εκμετάλλευσης του τέρμιναλ στο λιμάνι του Βόλου είναι θέμα που συζητείται στο Δ.Σ. του ΟΛΒ. Το Επιμελητήριο έχει άποψη και την καταθέτει στον Οργανισμό Λιμένος, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει το ΤΑΙΠΕΔ, που καθορίζει την προοπτική του λιμανιού. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, εξέφρασε την αντίθεσή του για τη μίσθωση του ισογείου του τέρμιναλ σε σούπερ μάρκετ και τόνισε ότι το λιμάνι πρέπει να έχει αναπτυξιακή προοπτική.

Το Μουσείο θα προσέλκυε τουρίστες
Ο κ. Μπασδάνης ήταν κατηγορηματικός ότι «σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλω να δω άλλο ένα σούπερ μάρκετ να ανοίγει στην πόλη, που δεν έχει να προσφέρει τίποτα, τόσο στο λιμάνι, όσο και στην πόλη» και συμπλήρωσε ότι η προοπτική αυτή είναι λάθος.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εμφανίστηκε θετικός στη λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σε ένα τμήμα του ισογείου του επιβατικού σταθμού της κεντρικής προβλήτας, τονίζοντας ότι θα προσέλκυε τουρίστες και θα έδινε άλλη προοπτική στο λιμάνι, ενώ θα υπήρχε ενδιαφέρον να αξιοποιηθούν και οι άλλοι χώροι από τοπικές επιχειρήσεις και τα οφέλη για τον ΟΛΒ να είναι πολύ περισσότερα.
Για την πρώτη προβλήτα (όπου βρίσκεται το Τελωνείο) ο Τέλης Μπασδάνης είπε ότι στη συζήτηση που έγινε για τη χωροθέτηση και τις δραστηριότητες, όπου πρέπει να έχει τουριστική ανάπτυξη που θα προσελκύσει επισκέπτες, κάτι που απαιτεί υποδομές και χρήματα. «Αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη του λιμανιού, πρέπει να το δούμε μ’ αυτή την προοπτική. Αν πάμε στην πρόσκαιρη είσπραξη χρημάτων, χωρίς να βλέπουμε την προοπτική μακροπρόθεσμα, δυστυχώς χάνουμε μια δυνατότητα να δώσουμε μια διαφορετική προοπτική στο λιμάνι, που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι ένα λιμάνι πρότυπο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για τη Μεσόγειο», δήλωσε.

Κίνητρο για τους επιβάτες κρουαζιέρας
Τέλος, για το θέμα της παραμονής των τουριστών της κρουαζιέρας στην πόλη, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία του ΟΛΒ με τους Δήμους και τους τουριστικούς φορείς, πρέπει να δουν πως θα δώσουν κίνητρο ώστε οι επισκέπτες της κρουαζιέρας, όχι μόνο να έρθουν μια φορά, αλλά να προτείνουν το Βόλο ως σημείο προορισμού.
Ο ίδιος είπε, ότι οι εταιρίες κρουαζιέρας θέλουν τον Βόλο ως προορισμό γιατί είναι μια πόλη όμορφη και έχουν ως αναφορά τα Μετέωρα, αλλά 60-70% των επιβατών παραμένουν στην πόλη και πρέπει να τον πείσουμε ότι υπάρχει αγορά που μπορεί να κάνει αγορές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.