Τέλης Μπασδάνης: Απαραίτητη η λήψη μέτρων για τη στήριξη των επαγγελματιών

Την Παρασκευή στη Σκιάθο η Γεν. Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

Η λήψη μέτρων για την επιβίωση των επαγγελματιών και στα νησιά είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, ένας όμιλος που απαρτίζεται από 20 Επιμελητήρια και συμμετέχει σ’ αυτό και το Επιμελητήριο Μαγνησίας και για το λόγο αυτό, διεξάγει τη Γενική του Συνέλευση αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο στη Σκιάθο.

“Εμείς φροντίσαμε ως Επιμελητήριο Μαγνησίας , επειδή ανήκουμε σε ένα όμιλο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών όπου συμμετέχουν 20 Επιμελητήρια , να μην γίνει η γενική συνέλευση με τηλεδιάσκεψη, αλλά φέρνουμε τη γενική συνέλευση στη Σκιάθο. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα, καλώντας ταυτόχρονα τους συναρμόδιους γενικούς γραμματείς να συμμετάσχουν και να μας που τι ακριβώς μέτρα θα πάρουν, πως θα στηρίξουν τα ελληνικά νησιά και ως προέκταση και τις Β. Σποράδες, διότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα για επαγγέλματα, που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην αποζημίωση που πρέπει να πάρουν όσο αφορά τόσο τον τραπεζικό δανεισμό, δηλαδή παρατάσεις που πρέπει να δοθούν κτλ.”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης.
Ο ίδιος, σχολίασε πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι θετικές, όμως υπάρχουν ακόμη κενά και παραλείψεις που πρέπει άμεσα να καθοριστούν, μιας και υπάρχουν ακόμη επαγγέλματα που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αποφάσεις στήριξης.
“Τα πράγματα από αυτό το μήνα και πέρα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Όμως είμαστε αισιόδοξοι. Με συνέργιες θα στηρίξουμε την αγορά, για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την περίοδο να κυλήσει με λιγότερα βάρη και άγχη για τους επαγγελματίες και λιγότερες απώλειες”, υπογράμμισε ο κ. Μπασδάνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.