Τέλος καλό όλα καλά για τους εγκλωβισμένους στον Αλμυρό (φωτογραφίες +βίντεο)

Κινδύνεψαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ξηριά

Μέσα στην δραματική κατάσταση που επικρατεί από την κακοκαιρία «Ιανός», ήρθε και ένα ευχάριστο νέο, καθώς απεγκλωβίστηκαν τα τρία άτομα που κινδύνεψαν από τα ορμητικά νερά στον Αλμυρό.

Οι τρεις εργαζόμενοι, μετά από επιχείρηση οκτώ ωρών από τις δυνάμεις των ΕΜΑΚ, κατάφεραν να βγουν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ξηριά, λίγο πριν τις 02:30 τα ξημερώματα.

Οι τρεις εργαζόμενοι βρίσκονταν σε εργοτάξιο, στην λιμνοδεξαμενή του Ξηριά και αντιλήφθηκαν αργά δυστυχώς τον κίνδυνο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν. Προκειμένου να μην τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά, σκαρφάλωσαν σε κλαδιά δέντρων, περιμένοντας τους άνδρες της πυροσβεστικής να τους απεγκλωβίσουν. Η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα, αλλά οι καιρικές συνθήκες και το σημείο έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των ανδρών της πυροσβεστικής, που ζήτησαν την συνδρομή των ΕΜΑΚ. Με το νερό να πλησιάζει στο ύψος που βρίσκονταν οι τρεις εργαζόμενοι, κατάφεραν να κρατηθούν και τα ξημερώματα οι άνδρες των ΕΜΑΚ τους προσέγγισαν και κατάφεραν να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «απόψε ζήσαμε ένα θρίλερ. Τα καταφέραμε και σώσαμε τους ανθρώπους έπειτα από πολύωρες προσπάθειες. Αισθανόμαστε ευτυχείς που έχουμε και τους τρεις και πάλι δίπλα μας. Μπράβο σε όλους όσοι έδωσαν μεγάλο αγώνα».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη έλεγε “Όλα φαίνονται μικρά και επουσιώδη όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπινες ζωές .Το στοίχημα κερδήθηκε, όλα τα άλλα αντιμετωπίζονται …Τελος αίσιο. Και οι τρεις τους εν ζωή και υγιείς”.

Στο σημείο της επιχείρησης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Χατζηκυριάκος, όσο και ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Μπουκώρος.

«Επιτέλους διάσωση! Καλά στην υγεία τους οι τρεις εγκλωβισμένοι στον Ξηριά Αλμυρού.Μετά από 9 ώρες προσπαθειών ασφαλείς! Θερμές ευχαριστίες στην 32η ΤΑΞ/ΠΝ και στον διοικητή κ. Σαράντη Τυλιγαδά , στο σύνολο των στελεχών της Πυροσβεστικής και στους ιδιώτες χειριστές και ιδιοκτήτες μηχανημάτων που έσωσαν τους τρεις ανθρώπους» ανέφερε με ανακούφιση ο κ. Μπουκώρος.

Η περιοχή έχει χτυπηθεί από χθες το απόγευμα με σφοδρή καταιγίδα, έχοντας σοβαρές ζημιές σε υποδομές και οδικό δίκτυο.

Gepostet von Elena Rapti am Freitag, 18. September 2020

Επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης
Σύμφωνα με την κ. Έλενα Ράπτη, με καταγωγή από τον Αλμυρό, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας “Κι ενώ ο Ιανός συνεχίζει την επέλαση του με σφοδρότητα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολύωρη, πολύπλοκη και εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης τριών συμπολιτών μας απο τα ορμητικά νερά του ποταμού Ξηριά, κοντά στο έργο της ομώνυμης λιμνοδεξαμενής πάνω από την Ευξεινούπολη Μαγνησίας.
Για περισσότερες από οκτώ ώρες σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση, με αυτοθυσία, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, του Στρατού, της ΕΛΑΣ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αλμυρού, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους τρεις άνδρες, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τον ποταμό στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από το εργοτάξιο της λιμνοδεξαμενής στο οποίο εργάζονταν, καταλήγοντας σε κλαδιά δέντρων απ’ όπου και ανασύρθηκαν με ερπυστριοφόρο.Εύγε σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το καλό αποτέλεσμα, ενώ, δεν παραλείπουμε να ενημερωνόμαστε και να συμμορφωνόμαστε στις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων αυξημένης έντασης και επικινδυνότητας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.