Τέλος στο θρίλερ με τη σορό του Γάλλου τουρίστα στο Νότιο Πήλιο

Θέμα ωρών η ταυτοποίηση του

Θέμα ωρών είναι η ταυτοποίηση της σορού του Γκιγιόμ Ματαρέλι, του 27χρονου Γάλλου οικονομολόγου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου από τη θαλάσσια περιοχή Αζάπικου στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του Free Earth Festival. Η σορός ενός νεαρού άντρα με τα χαρακτηριστικά του Γκ. Ματαρέλι βρέθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο βόρειο Πήλιο σε άθλια κατάσταση, λόγω της πολυήμερης παραμονής της στο νερό, ενώ σε αρκετά σημεία είχε φαγωθεί από τα ψάρια. Φέρει πάντως πολλά από τα χαρακτηριστικά του εξαφανισμένου άντρα, όπως τμήμα του τατουάζ με το κεφάλι μαϊμούς στον μηρό, μαύρο μαγιό (που φορούσε ο 27χρονος όταν χάθηκε), ενώ στον καρπό του είχε ένα μαύρο υφασμάτινο βραχιολάκι με το λογότυπο του Φεστιβάλ. Η νεκροψία-νεκροτομή δεν έδειξε καμία κάκωση, η εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε και ο θάνατός του αποδίδεται σε πνιγμό, ωστόσο για να μπορέσει να ταυτοποιηθεί και τυπικά ο νεκρός, αναμένονται σήμερα ή αύριο τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, που έκανε η μητέρα του στη Μπεζανσόν της Γαλλίας.

«Η διαδικασία είναι τυπική. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για τον νεαρό Γάλλο τουρίστα που ήρθε στη Χαλκιδική για φεστιβάλ μουσικής και άγνωστο πώς βρέθηκε στη θάλασσα και πνίγηκε. Αναμένονται οι εξετάσεις DNA της μητέρας του και στη συνέχεια η οικογένεια θα πάρει τη σορό στην ιδιαίτερη πατρίδα του», δήλωσε στο ethnos.gr, η ιατροδικαστής, Ευαγγελία Ζαγγελίδου που έκανε τη νεκροψία και την νεκροτομή. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο Γκιγιόμ Ματαρέλι έπεσε στο νερό και έχασε τη ζωή του.

Η εξαφάνισή του έγινε γνωστή την Τρίτη 28 Αυγούστου όταν η μητέρα του Φλοράνς και ο πατριός του Μπερτράντ Γ. ενημέρωσαν τηλεφωνικά τις ελληνικές αρχές πως δεν επέστρεψε στο σπίτι και αμέσως στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού και της αστυνομίας για τον εντοπισμό του. Ταυτόχρονα, το βράδυ της προηγούμενης μέρας ένας ψαράς ενημέρωσε το λιμενικό τμήμα Νέου Μαρμαρά πως είδε ένα πτώμα να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νησίδας Πούντας-στα ανοιχτά του Αζάπικου όπου έγινε το Φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής. Περιέγραψε πως επρόκειτο για νεαρό άντρα που φορούσε μαύρο μαγιό, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει να τον περισυνελλέξει, καθώς ήταν νύχτα και είχε έντονο κυματισμό. Τις επόμενες μέρες βρέθηκαν στη Χαλκιδική ο αδερφός του νεαρού Γάλλου και ένας φίλος του, αλλά οι έρευνες απέβησαν άκαρπες. Μέχρι που δέκα μέρες αργότερα ο χειριστής ενός θαλάσσιου ταξί που κινούνταν μεταξύ Σκιάθου και νοτίου Πηλίου εντόπισε μία σορό να επιπλέει και την περισυνέλλεξε. Όπως είπε, επέπλεε μεταξύ Κατηγιώργη και Σκιάθου, κοντά στην παραλία Βρωμονέρι στο Πήλιο και ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, έλειπαν αρκετά από τα μαλακά μόρια του σώματος και σε πολλά σημεία φαίνονται μόνο οστά, γεγονός που εξηγείται από την παραμονή του στο θαλάσσιο περιβάλλον τόσες μέρες. Ο Γκιγιόμ Ματαρέλι γεννήθηκε στην πόλη Βέσουλ της Γαλλία και σπούδασε οικονομικά στην Μπεζανσόν, όπου και έμενε. Αγαπούσε ιδιαίτερα την ηλεκτρονική μουσική και είναι χαρακτηριστικό πως πριν έρθει στην Ελλάδα ανάρτησε στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως θα συμμετείχε στο φεστιβάλ “The psychedelic world of lunarmouth#2” που έγινε στην Μπεζανσόν στις 15 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ethnos

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.