Θ. Κικινής στο «Ράδιο-Ένα»: Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καταγράφονται περίπου 5.000 κενά

Προβλήματα με τις αποστάσεις και τον αριθμό των μαθητών, τόνισε ο πρόεδρος της Δ.Ο.Ε.

Με προβλήματα έγινε ο αγιασμός των σχολείων στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά σχολεία της χώρας και τα προβλήματα αυτά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, τα εστιάζει στις αποστάσεις μεταξύ των μαθητών που δεν μπορούν να τηρηθούν, σε τμήματα κοντά στα 25 παιδιά, στα κενά που υπάρχουν στους εκπαιδευτικούς και υπολογίζονται στις 5.000 αλλά και στο ότι οι καθαρίστριες δεν έφτασαν ακόμη σε πολλά σχολεία…
Ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κικινής μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι αυτό που η Ομοσπονδία έχει επισημάνει και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην φετινή λειτουργία των σχολείων, είναι ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα, που πάντα ήταν ένα ζήτημα σοβαρό.

«Καταγράφονται περίπου 5000 κενά»

Ο κ. Κικινής εξήγησε ότι μιλάει για τα τμήματα που είναι κοντά στους 25 μαθητές και με τις συνθήκες της πανδημίας οι αποστάσεις σε αίθουσες που έχουν τα σχολεία μας, δεν μπορούν να τηρηθούν.
Όπως είπε, η Ομοσπονδία είχε τονίσει στο υπουργείο ότι πέρα από τις περιπτώσεις που η κατάσταση είναι ομαλή, λόγω των περιοχών με μικρότερο πληθυσμό, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα και θα έπρεπε να γίνουν τουλάχιστον για εκεί, όλες οι προσπάθειες και να εξαντληθούν οι δυνατότητες να «σπάσουν» τμήματα, εκεί που υπάρχουν αίθουσες ή δημοτικοί χώροι που θα μπορούσαν να διατεθούν.
Επίσης ανέφερε ότι και τα ξεχωριστά διαλείμματα, σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουν προβλήματα, λόγω της εναλλαγής των προσώπων του εκπαιδευτικού προσωπικού μέσα στα τμήματα και τον συνδυασμό και με άλλες σχολικές μονάδες.
Για τους ανθρώπους που τα παιδιά τους αρνούνται να φορέσουν μάσκα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ είπε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για κάτι πολύ ευρύτερο από τις αντιλήψεις που έχει ο καθένας, για την προστασία ολόκληρης της κοινωνίας και θα πρέπει να προσαρμοστούν σ’ αυτό που λέει η κοινή λογική.

Πολλά τα κενά στην Πρωτοβάθμια

«Δεν έγινε καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση και θεωρούμε ότι είναι ένα μεγάλο ζήτημα που ενισχύεται από το γεγονός ότι η εβδομάδα αυτή ξεκινάει με πολλά κενά και μπαίνει ένα ζήτημα τι θα συμβαίνει με τα παιδιά που δεν θα έχουν δάσκαλο ή νηπιαγωγό και πως θα μπορούν να βρίσκονται στην καθημερινότητα του σχολείου», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Ο κ. Κικινής ανέφερε ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καταγράφονται περίπου 5000 κενά, που πρέπει να καλυφθούν άμεσα, γιατί ειδικά κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, δε νοείται τμήμα που δεν έχει εκπαιδευτικό στην τάξη. Και όλα αυτά, παρά το ότι προσλήφθηκε ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών και πολύ νωρίς και που αναδεικνύει αυτό που έλεγε πάντα η ΔΟΕ ότι η εκπαίδευση έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό.

Άργησαν οι διαδικασίες για καθαρίστριες

Αναφορικά με το ζήτημα του καθαρισμού των σχολικών χώρων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ είπε ότι αργά ξεκίνησαν οι διαδικασίες και ακόμη δεν έχει φτάσει το περισσότερο προσωπικό καθαριότητας στα περισσότερα σχολεία, μεγάλα σχολεία έχουν μόνο ένα άτομο γι’ αυτό το πολύ δύσκολο έργο, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται διαρκής παρουσία του προσωπικού όλη την ημέρα, ώστε οι αίθουσες να είναι καθαρές και απολυμασμένες και τα παιδιά να μπαίνουν σε μια αίθουσα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.
Ο κ. Κικινής, ανέφερε ότι πολλά νηπιαγωγεία δεν έχουν προσωπικό και είδαμε το Σαββατοκύριακο το φαινόμενο γονείς και εκπαιδευτικοί να καθαρίζουν τα σχολεία για να μπουν τα παιδιά τους για τον αγιασμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.