Θ. Λιούπης για την αέρια ρύπανση: «Ο Υπ. Περιβάλλοντος είπε προχωρήστε με τους σταθμούς μέτρησης»

Τη συμβολή όλων ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ

Την εγκατάσταση δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης πρότεινε ως τη μία και μοναδική λύση ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Θανάσης Λιούπης, στην σχετική ημερίδα, επισημαίνοντας πως ο Υπουργός Περιβάλλοντος έχει δώσει το πράσινο φως. Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να υπάρχει συνένωση όλων των δυνάμεων, χωρίς δεύτερες σκέψεις και ανέφερε πως οι επιδημιολογικές μελέτες πρέπει να συνεχιστούν σε βάθος χρόνων.

Εξαιρετική χαρακτήρισε ο κ. Λιούπης την ημερίδα των επιστημονικών φορέων για την αέρια ρύπανση και σχολίασε πως « Σ’ αυτή την πόλη πολλές φορές ξεκινάμε ανάποδα. Χρειάζεται ο Γουργουλιάνης χρόνια να λέει ότι έχουμε αυξημένη επίπτωση των πνευμονοπαθειών ίσως και θανάτων. Η μελέτη Χατζηχριστοδούλου με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Νοσοκομείο να μιλά για δύο ή και τρεις φορές παραπάνω για καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά κι εμείς κάνουμε συσκέψεις που δεν βγάζουν πουθενά».

Σημείωσε πως το αυτονόητο το γνωρίζουν όλοι και αυτό είναι η εγκατάσταση σταθμών μέτρησης της αέριας ρύπανσης κι όχι ενός, αλλά πολλών, με το Πανεπιστήμιο να είναι το αρμόδιο για να εκφέρει άποψη ως προς τη λειτουργία και την τοποθέτησή τους.

Αυτοί οι σταθμοί, σύμφωνα με τον Βουλευτή, εκτός από τα αυξημένα όρια που βρίσκουν μπορούν να πουν κι από που προέρχεται αυτή η κατάσταση και προσέθεσε πως θα πρέπει και Δημόκριτος να μετρά δυο φορές το χρόνο για διοξίνες και φουράνια .

«Όλοι μαζί. Δεν χρειάζεται οι μισοί να έχουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό τους . Νομίζω ότι μπορούμε να το λύσουμε. Το Πανεπιστήμιο είναι κεντρικός φορέας πάνω στο ζήτημα και οι επιδημιολογικές μελέτες ήταν πρόδρομες, μπορεί να έκαναν και λάθος. Πρέπει να συνεχιστούν σε βάθος χρόνων, για να δώσουμε μία βιώσιμη πόλη στα παιδιά μας. Η πολιτική βούληση υπάρχει. Ακούσατε τον Πρωθυπουργό κι έχει στην κορυφή της ατζέντας το περιβάλλον . Ο Υπουργός Περιβάλλοντος μου είπε προχωρήστε για τους σταθμούς μέτρησης, θα χρηματοδοτήσει. Άρα όλοι μαζί, ξέρουμε ποιος είναι ο τρόπος και ποια η λύση», είπε χαρακτηριστικά.
.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.