Θ. Σιμώτας: «Πολλά λεωφορεία μας ήταν ακινητοποιημένα»

Θα επιμείνουν στις κρατικές επιδοτήσεις, σύμφωνα με τον Γ.Γ Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων

Για υπολειτουργία κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και για έναν δύσκολο επερχόμενο χειμώνα έκανε λόγο ο Θανάσης Σιμώτας, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Πρακτορείων, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Μάλιστα, από τη Δευτέρα, τέθηκε σε ισχύ το μέτρο σχετικά με τους ανεμβολίαστους και το ταξίδι τους με την υποχρεωτική ένδειξη του rapid test, κάτι που θα δυσκολέψει περισσότερο την κινητικότητα των λεωφορείων. «Φανταστείτε τι θα γίνει από εδώ και πέρα που φεύγουμε από την καλοκαιρινή περίοδο. Θα δυσκολέψουν ακόμα πιο πολύ τα πράγματα», τόνισε ο κ. Σιμώτας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν αλλάζει κάτι σε ό,τι αφορά στο μεταφορικό έργο με τη νέα ΚΥΑ, πέρα από την υποχρέωση του rapid test.

Ο γ.γ. του Συλλόγου Θαν. Σιμώτας

«Πολλά από τα τουριστικά μας
λεωφορεία ήταν ακινητοποιημένα»

Σύμφωνα με τον κ. Σιμώτα την καλοκαιρινή περίοδο τα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία υπολειτούργησαν , ενώ η εικόνα της κινητικότητας του κόσμου ήταν θετική. Εξήγησε ότι ο κόσμος ταξίδεψε και έκανε διακοπές, επέλεξε όμως να ταξιδέψει με δικό του μεταφορικό μέσο, και όχι με οργανωμένο τουριστικό γραφείο. «Δεν είχαμε τη δουλειά που έπρεπε να έχουμε και πολλά από τα τουριστικά μας λεωφορεία ήταν ακινητοποιημένα», δήλωσε ο ίδιος.

«Περιμένουμε να είναι ένας δύσκολος χειμώνας για εμάς»

«Φανταστείτε τι θα γίνει από εδώ και πέρα που φεύγουμε από την καλοκαιρινή περίοδο», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Σιμώτας, αναφερόμενος στον χειμώνα που έρχεται, αλλά και στο υποχρεωτικό rapid test των επιβατών. Εξέφρασε την άποψη ότι τον χειμώνα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα στον κλάδο τους, για το λόγο ότι τον χειμώνα υπάρχει σαφής μείωση του κοινού που ταξιδεύει. «Περιμένουμε να είναι ένας δύσκολος χειμώνας για εμάς», επεσήμανε.
Τέλος, αναφορικά με τις κρατικές επιδοτήσεις λόγω πανδημίας, σχολίασε ότι πλέον έχουν σταματήσει να παρέχονται, αλλά ως κλάδος θα συνεχίσουν να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας γνώστη της υπάρχουσας κατάστασης τον καινούργιο Υπουργό, «ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον χειμώνα, αλλιώς η επιβίωση για εμάς και τις οικογένειές μας θα είναι πάρα πολύ δύσκολη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμώτας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.