Θ. Στάχτου στο Ράδιο ΕΝΑ: Ο Αχ. Μπέος στιγματίζει τους δημοτικούς υπαλλήλους- Κοιτάμε ο ένας τον άλλο

Τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των ΟΤΑ Μαγνησίας για την καταγγελία χρηματισμού δημ. υπαλλήλου

Σερίφη ή κυνηγό επικηρυγμένων ταινιών γουέστερν θύμισε σε πολλούς ο Αχ. Μπέος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, την οποία και κάλεσε για να «αποκαλύψει» πως δημοτικός υπάλληλος φέρεται να έχει ζητήσει μίζα από επιχειρηματίες εστίασης του Βόλου. Χωρίς να υπάρχουν νομικά στοιχεία, ο δήμαρχος πρόφτασε με το ένστικτό του να καταδικάσει τον δημοτικό υπάλληλο και να φέρει ένα κλίμα στο Δημαρχείο, υποψίας όλων απέναντι σε όλους. Η κ. Θάλεια Στάχτου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, σχολίασε πως με την κίνησή του αυτή ο Δήμαρχος στιγματίζει όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους, ενώ ξεκαθάρισε πως τόσο η ίδια, όσο και το ΔΣ του Συλλόγου καταγγέλλει τέτοιες πρακτικές δοσοληψίας απ’ όπου κι αν προέρχονται.
«Να ξεκαθαρίσω ότι κι εγώ και τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου καταγγέλλουμε όποιο συνάδελφο λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο. Καταγγέλλουμε και οτιδήποτε τέτοιο γίνεται και στην κοινωνία, γιατί δεν είναι μόνο οι δημοτικοί υπάλληλοι. Από κει και πέρα έκπληξη προκάλεσε αυτή η συνέντευξη του δημάρχου διότι με αυτό τον τρόπο, κατά τη γνώμη μας, διασύρει όλους τους υπαλλήλου, ο ένας κοιτάει τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά η κ. Στάχτου.
Μάλιστα, από τη στιγμή που κατήγγειλε δημόσια μέσω της συνέντευξης Τύπου ο Αχ. Μπέος αυτό το περιστατικό τα μέλη του Συλλόγου προσπάθησαν να διερευνήσουν κι εκείνοι από την πλευρά τους το ζήτημα και να δουν τι συνέβη, όπως δεν μπόρεσαν να βγάλουν καμία άκρη και κανένας στις υπηρεσίες του Δήμου δεν γνωρίζει κάτι. Επιπλέον οι πρώτες πληροφορίες του Συλλόγου είναι πως δεν έχει δοθεί εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση του υπαλλήλου που φέρεται να ζήτησε χρήματα για να εξυπηρετήσει επιχειρηματίες.
«Ο δήμαρχος χθες δίκασε. Η χθεσινή συνέντευξη μου θύμισε γουέστερν, δίνω 2 χιλιάρικα σε όποιον μας ρουφιανέψει. Υπάρχουν θεσμοί σ αυτή την πόλη; Πρέπει η κοινωνία να αφυπνιστεί . Που ζούμε; Καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές έχοντας στοιχεία, καθώς παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν με διάφορους υπαλλήλους είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι όμως όλοι οι άνθρωποι ίδιοι», σημείωσε η κ. Στάχτου.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι ένας εκ των τριών επιχειρηματιών που δέχτηκαν αυτόν τον εκβιασμό, βρέθηκε προ δέκα ημερών στο γραφείο του κι έκανε την καταγγελία για τον δημοτικό υπάλληλο, ενώ ο Αχ. Μπέος είπε δημόσια πως τον κατέγραφε με κάμερα για να μην …τα γυρίσει.
«Έχουμε δει στο παρελθόν πάρα πολλά αδικήματα τα τελευταία χρόνια όπου οι τηλεφωνικές συνομιλίες και κάμερες δεν λήφθηκαν υπόψη στο τέλος. Πως μπορείς να λες όταν δεν είσαι δικαστής ότι έχω κάμερα; Αυτά θα τα πει ο Εισαγγελέας», σχολίασε η κ. Στάχτου, η οποία επεσήμανε πως η κίνηση της συνέντευξης Τύπου δημιούργησε κλίμα μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων και ο ένας κοιτάει τον άλλο με καχυποψία.
Όπως σημείωσε, με την περίπτωση του πρώην ταμία του Δήμου, που καταγγέλθηκε πως καταχράστηκε χρήματα, κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και η υπόθεση έχει πάρει τη νομική οδό. Έγινε η ΕΔΕ, πέρασε ο εν λόγω υπάλληλος από το Πειθαρχικό, βγήκαν τα στοιχεία και έχει τεθεί σε αργία. «Δεν μπορείς να βγαίνεις και να μιλάς γενικά», είπε η κ. Στάχτου και συμπλήρωσε πως με αυτό τον τρόπο περνά και λανθασμένη εντύπωση στην κοινωνία για τους δημοτικούς υπαλλήλους.
«Δεν μπορείς να ρίχνεις λάσπη. Πρέπει κάτι να έχει τελεσιδικήσει. Διασύρεις όλους τους ανθρώπους. Δεν αναφέρεσαι γενικά και αόριστα για τέτοια περιστατικά. Στιγματιστήκαμε. Από χθες που το έμαθα και εγώ και μέλη της διοίκησης προσπαθούμε να μάθουμε τι έγινε και δεν μπορούμε. Πάει να πει ότι είναι καλά κρυμμένο τι έχει συμβεί, εάν έχει συμβεί κάτι. Αν είναι τόσο καλά κρυμμένο, πως βγαίνει με αυτό τον τρόπο;» κατέληξε η ίδια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.